Kollase Särgi Jutud #15: lasin laiska, spordivärki, ref life, uus jalkahooaeg!

 Tervvist!

Eelmisel nädalavahetusel lubasin, et teen ühe postituse aga konkreetselt neljapäeva hommikul, kui tavalsielt oma uusi postitusi kirjutama hakkan, siis mõtlesin, et milleks postitada kui pikk nädalavahetus on ees ja tahaks rohkem puhata. Sellepärast jätsingi eelmisel nädalavahetusel kirjutamata, et täna oleks veelgi rohkem mida kirjutada. Vabandan, et need kes eelmisel nädalal ootasid, pidid pettumuse vastu võtma, aga edaspidi võtsin vastu otsuse, et igati mõistlik on jätkata postitamist kolme nädala tagant, sest siis on mingi vahe sees ja palju palju rohkem, mida kirjutada. Reaalsus on tegelikult see, et viimasel nädalal suurt erilist lihtsalt ei ole toimunud, niiet põhimõtteliselt saab kokku võtta ainult kahe nädala tegemised. Nagu lubatud, siis täna kirjutan ka sellest, mida rahvas soovinud on, ehk mõned jalkasõbrad ootavad minu poolset Premium Liiga hooaja eelvaadet, mille toon siis tänase TOP10 rubriigina. 

Täna pole erilist mõtet ka rubriiki ,,mis toimus?" teha, sest muid tähtsaid jutte on oi kui palju, ning võtame nad järjest pulkadeks lahti. Aga teeme lühidalt (tõesti lühidalt ;). Kolm nädalat tagasi kui #14 toona ülesse läks siis oli õhtul minu hooaja avapauk jalkas kohtunikuna EJL Hallis, kui sain teenindada Taliturniiri A-turniiri mängu värske superkarika võitja Paide Linnameeskonna ja FC Kuressaare vahel. Siis järgmisel päeval oli hommikul kossumäng Audenteses ja õhtul ootas naistekoondise mäng Unibet Arenal. Siis oli tavapärasest lihtsam töönädal, üllatavalt vähe tööd oli, mis on ju igati positiivne, sest tundus, et Eesti rahvas püsis terve, järgmine nädal oli veidi raskem. See selleks...jõudsime uude nädalavahetusse, kus teenindasin jälle EJL Hallis Taliturniiri mängu Esiliiga võistkondade FC Flora duubelvõistkonna ja Ida-Virumaa Alliance vahel. Jälle oli nädalavahetus, kus pendeldasin kossu ja jalka vahelt, sest pühapäev viis mind Raplasse vilistama. Sain enda üllatuseks kohutava lumesaju osaliseks, mis seda Rapla reisi veidi mõjutas ja ei olnud just kõige ebamugavam.
No ja siis tuli ju meie armsa Eesti sünnipäeva nädal, kus töönädal oli lühendatud, sain käia neljapäeval Kalev Spaas lõõgastumas ja siis nagu mainisin, lasin laiska ning ei kirjutanud seda blogipostitust varem valmis, kui täna. Vot sedapsi oleme jõudnud tänasesse päeva.

Bussifirma saab puid


Vot ühte ma tahan küll öelda, et tänapäeva bussifirmad peaksid muretsema kõik omale kaarditerminalid, sest see aeg on paraku möödas, kus sularahas ainult kõikjal majandada. Tegemist ei ole laadaga, kus sularaha kasutus on enam kui tavaline ja täiesti arusaadav, see on transpordi ettevõte ja kui ettevõte soovib, et oleks sõitjaid, siis palun tooge bussidesse kaarditerminalid. Tänu sellele pidin Raplas veetma tavapärasest 1h rohkem, sest buss, millega plaanisin Tallinnasse saada, seal oli ainult sularaha makse. Mõnes mõttes olen ka ise süüdi, et sularaha parasjagu ei olnud aga kui vähegi ettevõte soovib, et ka need inimesed, kes näiteks igapäevaselt ei sõida sama liini bussiga(eriti kaugliini bussiga), siis nende ehmatuseks neid lihtsalt maha ei jääta nagu minuga juhtus, sest see bussijuht oli kahjuks nii ülbe kui nägi, et mul oli pangakaart käes. Mäletan, et ta ütles mulle veel, et "Mine siis jala või rongiga". Ei no tänan, hakkan tõesti paksu lume sees Raplast Tallinnasse minema, tule mõistusele. Mis tähendaski, et ma pidin võtma ette 2km suuna mööda libedat teed Rapla raudteejaama, kust lõpuks rongiga tagasi Tallinnasse sain. Vot see oli seiklus, bussifirma sai veits puid (meelega, ei ütle milline firma). Sain lihtsalt halva kogemuse osaliseks ja ei varja sellest ka rääkida. 

Ref life: Taliturniir ja kossuvärk Raplas


Nagu juba mainisin, siis sain kätt proovida Taliturniiril Premium Liiga ja Esiliiga satside vastasseisudel, kus sain tunnetada juba päris mängulisi kiiruseid. See oli päris vägev kogemus, sest tihti ei lasta regionaalkohtunike selliseid mänge teenindama. Aga Kuressaare otsustas esimeses mängus Paidega 15min asjad ära, kui lõid kaks väravat, millega pärast ka võidu ära võtsid. Teine mäng, kus Esiliiga satsid kokku läksid, seal pääses Alliance juba 10 minutiga 2:0 juhtima aga suutis mängu jooksul selle edu käest anda ja Flora võttis lõpuks napi 3:2 võidu. Päris tore oli hooaeg nii avada, nüüd ootan juba esimesi ametlikke määramisi. Kossust, sain käia kossupealinnas Raplas vilistamas, esimene U18 poiste mäng läks päris nugade peale, kui kaks minutit enne mängu lõppu otsustati seal mängus saatus ära, kui Rapla võitis lõpuks 8 punktiga Viimsit. Teine mäng oli U19 tüdrukute mäng, kus arvasin, et võiks vähe tulisemaks minna aga kindlalt domineeriv Audentese/Siili sats pani Rapla tüdrukutele pea 50 punktilise ketuka maha. Nüüd olen saanud veidi puhata vilistamisest aga comeback tuleb juba täna blogi avaldamise päeval kui olen Keilas teenindamas kahte U16 kohtumist ja pühapäeval Lasnamäel kahte U18 mängu. Peale seda tuleb tüdrukute ja naiste korvpalli nädalavahetus, kui saan TU16-klassi mängu Audenteses teenindada ja vana hea Play Arena ootab mind Naiste Esiliiga kohtumiseks uuel nädalal ees. Kolme nädala pärast juba nendest mängudest ja ehk saab juba siis rääkida esimsestest jalka määramistest ka. 

Käisin ka siis "uhiuuel" Unibet Arenal ära, meeste koondis tegi väga ägeda kingituse vabariigi aastapäeva puhul

Nägin ka siis selle palju kirjeldatud "uhiuue" Unibet Arena ära, mis tegelikult nüüd uhiuus ta midagi ei olnud. Lihtsalt sildid olid teised ja kõik muu täiesti sama. Sain jälle pressitsoonis mõnuleda, väljaku ääres vaadata Eesti-Kreeka EM-valikmängu, kus Eesti naised üllatavalt südi vastupanu näitasid ja ainult kahe punktiga Kreekale kaotasid, kuigi pisut enne lõppu juhiti üheteist punktiga. Vähemalt oli tore näha pingelisemat lahingut, kui sellist, kus esimese veerandajaga asjad ära otsustatakse. Pärast tegin ka ühe intervjuu Eesti koondise ühe raudvara Maaja Bratkaga, kes tegi päris hea mängu samuti. Tema lugu peaks loodetavasti ülesse minema järgmisel nädalal. 
Aga kaks nädalat hiljem vabariigi aastapäeval tegi Eesti meeste koondis vägeva kingituse, kui Kristjan "Game winner" Kullamäe pani teele uskumatu kolmese, mis tõi Eestile vägeva kahe punktilise võidu Sloveenia üle, riik, kus tegusid muidu teeb Luka Doncic aga arusaadavatel põhjustel teda loomulikult ju ei mänginud. Ise kahjuks saalis ei olnud, sest sõitsin oma vabariigi aastapäeva vanaema-vanaisa juurde tähistama Suure-Jaani, kuid jäklgisin seda mängu teleka vahendusel. Küll oli saalis vägev emotsioon ja ka meil kodus teleka ääres pidulaua taga. Tore, et Eesti korvpallil läks veebruar väga hästi, sest koondis võitis veel kolm päeva hiljem ka Rootsi koondist väga napilt. Korvpallijumal oli seekord eestlastega. 

-Pressitsoonis vähe nalja kah

TOP10: jalkahooaeg algab! Panen pingerea paika, elu läheb liiga mugavaks

Lõpuks on see siis käes. VAR teeb debüüdi, minu kodukandi sats Harju Laagri alustab( tänaseks juba alustanud) ja minu lemmikud Paidest üritavad tippudele vastu hakata. Täna siis panen kokku lühikese eelvaate ja milline see pingerida hooaja lõpus võiks minu arvates olla. Mõnes mõttes äge, et Premium liiga on nüüd sisuliselt viiesaja meetri kaugusel kodust, kui Harju sai oma kodumänge mängima Laagrisse. Üritan käia neidki mänge nii palju vaatamas kui võimalik. Aga pikemat juttu ei ole, loodetavasti tuleb hea hooaeg ja pinget pakutakse kuni viimase vooruni. 

10. Pärnu Vaprus
Kahjuks ma ei näe, miks peaks Vaprus sel hooajal veel kõrgemal lõpetama, kuigi talvised täiendused Kapperi ja Käose näol annavad jõudu juurde. Siiski muidu on enamus võistkond sama ja nagu Taliturniir näitas, siis Vaprusel tuleb ilmselgelt keeruline hooaeg. 

9. Harju JK Laagri
Küll on kurb, et pean oma kodukandi satsi üheksandale kohale panema aga peab jääma ka kahe jalaga maa peale. Uustulnukal on alati keeruline ja seda ka olukorras, kus sats on igal hooajal kuhugi edasi tõusnud. Taliturniiril Harju näitas, et on võimelised mängima küll aga pikas perspektiivis lihtsalt kogemus seekord maksab ja Harju sugusel võistkonnal veel seda kogemust on vaja. Aga mina hakkan kodumängudel toetamas käima ehk Harju võidab rohkem kui kunagi varem.

8. Narva Trans
Siinkohal ega palju öelda ei oska aga kui võistkond ei saa hooaja alguses korralikult treenida ja oma esimesi mänge ei saa isegi koduväljakul mängida, siis ei ole siin palju isegi arutada, kehva ettevalmistus, kehva tulemus ja kaheksas koht.

7. JK Tallinna Kalev
Kalev on tegelikult saanud täitsa asjaliku pundi kokku, küll on jäädud mitmest võtmemängijast ilma aga juurde on toodud noort verd ja päris asjalik Soome väravavaht, kes võiks asju korraldama hakata küll. Aga kahjuks jääb puudu nooruse uljusest ja sellepärast ka minu seitsmes koht neile.

6.Tartu JK Tammeka
Tartu poisid näitasid eelmisel aastal, et tegelikult on satsi küll, küll sel hooajal jäädi ilma mitmest võtmemängijast, kuid Tartu meestes on sisu ja jalgpalli tajutakse mängida. Seda näitas ka Taliturniir, kus suuri hammustati päris korralikult. 

5. FC Kuressaare
Kure on väga vägev. Taliturnal panid kõik pikali, ainult Nõmme Unitedilt võeti väike ketukas vastu aga Flora, Paide pikali panek on selge märk, et Kure teeb see aasta ja teeb vägevalt. Ei imesta ausalt kui mõni suur mitu korda neilt tuppa saab.

4. FCI Levadia
Levadia virr-varr on lihtsalt nii ulmeline olnud, et ime, kui see punt hooaja lõpuni vastu veab. Muidugi Leva täiendused on kurja kuulutavad, eriti see brasiilane ja MLSi ameeriklane, kes tunduvad ohtlikud. Aga jah, lihtsalt see, mis satsis toimub ja see, et peatreener ei oska mängijatega inglise keeles suhelda, tekitab küsimärke. 

3. Nõmme Kalju
Nõmme Kalju on saanud pärast 2018.a meistritiitlit kokku selleks hooajaks kõige tummisema pundi, kes neil on. Levadiast on saadud kaks mängijat, välismaalt on toodud häid täiendusi ja on hooaja eel suudetud päris viisakalt mängida. Küll kaotati rohkem kui võideti aga sisu on, et lõpetada hooaja lõpus esikolmikus. 

2. Paide Linnameeskond
Paide japks ilmselt kõige suurema tõuke edasi see superkarika võit, sest hooaja ettevalmistus ei olnud päris Paidele kohane. Võideti ainult kaks kontrollmängu ja tehti üks viik, kuid Paidel on olemas potentsiaal ja mängumehed, kes suudavad tulemust tuua. Eriti väravas olev Jarju ja ründes Saarma võivad olla võtmetegijad, keda piduradada on raske. 

1. FC Flora
Mis teha, seda satsi ei peata miski. Superkarikas oli kerge ehmatus, kuid muidu üldpildis omn nad ikkagi soosik number üks, sest see parimatest eestlastest koosnev Flora lihtsalt on selline, mis hooaja lõpuks on ikka esimene. No ja tegemist on ju Eesti kõige paremate treening tingimustega võistkonnaga, mis juba tõstab nende kvaliteeti. Kui Floral läheb eurosarjas hästi, läheb terve hooaeg neil hästi. 

Uued ennustused Euroopa liigale ja Konverentsiliigale!

Suht hästi ennustasin viimane kord, kui panin 16 paarist paika 12 paari edasipääsejad, kes uuel nädalal alustavad oma uut ringi. Vaatame, kuidas seekord läheb, sest järgmine nädal on jälle täis jalgpalli, mis tähendab pikki õhtuid pärast tööd. 

Minu ennustused:

UEFA Euroopa Liiga: 


Berliini Union- Union SC

Lissaboni Sporting- Arsenal

Bayer Leverkusen- Ferencvaros

AS Roma- Real Sociedad

Sevilla- Fenerbahce

Juventus- Freiburg

Manchester United- Real Betis

Shakhtar Donetsk- Feyenoord


UEFA Konverentsiliiga:


Rooma Lazio- AZ Alkmaar

AEK Larnaca- West Ham United

Tiraspol Sheriff- Nice

RSC Anderlecht- Villareal

Fiorentina- Sivasspor

Lech- Djurgarden

Basel- Slovan Bratislava

KAA Gent- Istanbul Basaksehir

SPORT: Korvpalli hooaja viimased põhiturniiri mängud, jalkahooaja väga tihe algus, ralli kaugel ookeani taga ootab ees

Uus nädal toob palju palju huvitavat, kodust ja rahvusvahelist jalgpalli, Kalev/Cramo mängib oma play-off mänge Euroopas ning kaugel Mehhikos sõidetakse rallit. Sel nädalavahetusel pannakse punkt ka võrkpalli Balti liigale. Nii, et tasub uuel nädalal minna tribüünile kohale või vaadata telekast, sest lähiajal on sporti oi kui palju. Sel aastal teen ainult jalkas reklaami oma mängudele, kus olen ja oma kahe lemmiku Paide ning Harju mängudele+derbid. Kossus nagu ikka reklaamin tähtsaid Eesti klubide euromänge ja omavahelisi vastasseise. Järgmise kolme nädala pakkumised on siin.

Jalgpall:


Premium Liiga: 05.03 14:00 @Paide Kunstmuruväljak Paide Linnameeskond- Narva Trans TV: Soccernet TV

Premium Liiga: 07.03 18:00 @Kuressaare Kunstmurustaadion FC Kuressaare- Harju JK Laagri TV: Soccernet TV

Premium Liiga: 08.03 18:00 @Paide Kunstmuruväljak Paide Linnameeskond- Tallinna FCI Levadia TV: Soccernet TV

Premium Liiga: 08.03 19:00 @Sportland Arena Nõmme Kalju- Tallinna FC Flora TV: ETV2

Naiste Taliturniir: 10.03 19:00 @EJL Jalgpallihall JK Tabasalu- Saku Sporting

Premium Liiga: 11.03 14:30 @Laagri Kunstmurustaadion Harju JK Laagri- JK Tallinna Kalev TV: Soccernet TV

Premium Liiga: 12.03 14:30 @Paide Kunstmuruväljak Paide Linnameeskond- FC Kuressaare TV: ETV2

Premium Liiga: 19.03 14:30 @Laagri Kunstmurustaadion Harju JK Laagri- Nõmme Kalju TV: ETV2

Premium Liiga: 19.03 17:00 @Tartu Sepa jalgpallikeskuse kunstmuruväljak Tartu JK Tammeka- Paide Linnameeskond TV: Soccernet TV

Meeste A-koondis: 23.03 20:30 @Budapest Ungari- Eesti TV: Viaplay


Korvpall: 


FIBA Europe Cup: 06.03 18:30 @Kalevi Spordihall BC Kalev/Cramo- Brose Bamberg TV: Delfi TV

PAF Liiga: 09.03 19:00 @Tartu Ülikooli Spordihoone Tartu Ülikool Maks&Moorits- BC Kalev/Cramo TV: Delfi TV

PAF Liiga: 11.03 15:00 @Kalevi Spordihall BC Kalev/Cramo- Keila KK TV: Delfi TV

PAF Liiga: 11.03 17:00 @Audentese Spordikeskus Tallinna Kalev/Audemtes- TalTech/Optibet TV: Delfi TV

PAF Liiga: 11.03 17:00 @Rakvere Spordihall BC Tarvas- Tartu Ülikool Maks&Moorits TV: Inspira, Delfi TV

FIBA Europe Cup: 15.03 21:00 @Bamberg Brose Bamberg- BC Kalev/Cramo TV: Delfi TV

PAF Liiga: 15.03 19:00 @Pärnu Spordihall Pärnu Sadam- Tallinna Kalev/Audentes TV: Delfi TV

PAF Liiga: 17.03 18:30 @TalTech Spordihoone TalTech/Optibet- BC Tarvas TV: Delfi TV

PAF Liiga: 18.03 17:00 @Pärnu Spordihall Pärnu Sadam- BC Kalev/Cramo TV: Inspira, Delfi TV

PAF Liiga: 19.03 17:00 @TalTech Spordihoone TalTech/Optibet- BC Kalev/Cramo TV: Delfi TV

PAF Liiga: 19.03 17:00 @Rakvere Spordihall BC Tarvas- Tallinna Kalev/Audentes TV: Delfi TV

PAF Liiga: 19.03 17:00 @Forus Viimsi Spordikeskus KK Viimsi/Sportland- Tartu Ülikool Maks&Moorits TV: Delfi TV


Ralli:


WRC Mehhiko Ralli: 16-19-03 @Mehhiko TV: WRC+, TV3Sport, TV6


Vot nii, täna spordist kõik. Jälle sai seda sporti palju, aga selle vea parandame juba kolme nädala pärast, kui on võimalus jälle vastuseid teravatele küsimustele saada. Lisaks tasub silm peal hoida minu sotsiaalmeedial, sest lähipäevil on sinna ilmumas midagi huvitavat ehk üks projekt, millest olen unistanud juba päris pikka aega aga nüüd saab rääkida juba reaalsest ideest. Olge valmis, siit saab midagi uut alguse. Aga ausalt nüüd tuleb uus postitus kolme nädala pärast ja jätame ka selle edaspidi nii ehk kohtume uuesti seekord pühapäeval 26.märtsil. Uued jutud sellest projektist ja küsimustest, spordist ja loodetavasti paljustki muust siis.

Seniks olge tublid, naistele head naistepäeva ja nautige saabuvat kevadet!

Tsau, järgmise korrani!

KUI Tahad näha, millega tegelen väljaspool blogi, siis hakka mind jälgima sotsiaalmeedias:
Instagram: @gert.kaaramees
Laagri hirm Instagramis: @duracell.the.rabbit
Facebook: Gert Kääramees
Snapchat: gert.kaaramees
BeReal: gert.kaaramees
E-mail: gert.kaaramees@mail.ee

#töökäib #kollasesärgijutud
G.K


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kollase Särgi Jutud #17: Uskumatud nädalad! ; podcasteri elu

Kollase Särgi Jutud #16: räägin tulevasest podcastist, reis Narva, grusiinid on ägedad tegelased, uskumatult hullud kolm nädalat

Kollase Särgi Jutud #8: mis toimus?; ref life: hooaja lõpp; TOP10 on tagasi; iga asi saab ükskord läbi; sport!; Jalka MMi ENNUSTUSMÄNG!