Kollase Särgi Jutud #17: Uskumatud nädalad! ; podcasteri elu

 Tervist tervist!


Lõpuks ometi ma olen siin ka tagasi. Terve aprillikuu oli uskumatult tihe, kõik oli ju seotud minu uue projektiga, kui käima sai löödud oma podcast, mis tänasel päeval on läinud väga hästi käima. Aga selle aja jooksul on toimunud nii mõndagi vägagi huvitavat, mis tähendab, et võtame sündmused ette nädala kaupa, ning ühtegi muud rubriiki ette ei tule, sest tiheda elutempoga tuleb edasi minna. Mis siis, et puhkus algas, siis olen oma puhkuse ilusti ära sisustanud ning tegevusi on rohkem kui ise ka arvata või ettekujutada oskaks. Aga mis seal ikka, hakkame pihta ning vaatame, mis juhtunud on. Endalgi tore meenutada. 


27.märts- 2.aprill

See nädal üldiselt kontimurdev ei olnud, aga ettevalmsitused podcastiga olid hoogsad, sest esimene episood oli vaja ettevalmidada ja kuidagi oli vaja ka oma podcasti sotsiaalmeedia konto käima lükata. Too nädal oli tööl rahulik ma mäletan ja eriliselt midagi huvitavat ei toimunud. 1.aprillil sai käidud isa töökoha perepäeval, kus sai tuttavaks elektroonikaseadmete ehituse ja ladustamisega. Minu jaoks põnev teema, sest laod on juba mulle tuttav kant. Küll aga kohtunikutööna oli Esiliiga B mäng Hiiul, kus veel toonane liider Nümme Kalju duubel mängis Tartu Welcoga ja Welco võttis ülimalt kindla võidu. Peale seda võtsin suuna Lasnamäele, kus oli vaja vilistada veel üks tüdrukute mäng, kus nii mõnegi üllatuseks Audentes kaotas Altiusele. Õnneks see nädal oli rahulik aga kõik, mis edasi juhtuma hakkas oli põnev.

3.aprill- 9.aprill

Algas see nädal jälle kohtunikutööga, kui käisin teist korda Gustav Adolfi Gümnaasiumis vilistamas tüdrukute põhikooli koolikorvpalli etappi. Ainuke asi mis seal ei meeldinud oli väike saal, sest kui koduvõistkondade mängudeks pakiti saal rahvast täis, siis ruumi ega õhtu ei jagunud. Muidu sai selle kohta öelda, et tegemist oli lihtsa tööpäevaga. Aga päev hiljem oligi esimese podcasti episoodi salvestus, kus olime siis oma kaaskolleegi Kerritiga kahekesi, kui avasime tausta, mida plaanime, ning kui uhkelt asja ette võtame. Kaks päeva hiljem sai see ka ülesse laetud Spotify keskkonda ja uskumatult läks see kohe nii populaarseks, et me hõivasime korraks ka Spotify edetabeli kolmanda koha. Siis oli aru saada, et me oleme alustanud millegi võimsaga. Hetkel otsime küll podcastile toetajaid ning oleme teinud kleepse ning ka oma merchi, mille huvilisi hakkame varsti koguma. Aga siis oli esimest korda tunda ennast VIPina, kui sai isa sünnipäeva puhul soetatud piletid Eesti-Läti Ühisliiga Final-Fouri finaalpäevale, kus meil olid istekohad ette ritta, koos jookide ja söökidega. Unibet Arenal mängitud turniiril nägime pronksimängu ja finaali, kus võitjatena lahkusid mängudest Tartu Ülikool Maks&Moorits ja BC Prometey. Oli päris uhke tunne ennast VIPina tunda, ning koos Eesti ja Läti korvpallilegendidega ühte rida jagada. Munadepühad olid vähe teisiti see aasta, mina ühtegi muna kellegiga kokku ei löönud, sest kohtunikukohustused viisid mind hoopis Keilasse U16 mängule, mis tõi koduvõistkonnale hooaja esimese võidu. Kujutage pilti, milline rõõm see oli kui esimene võit tuli alles aprillis...Aga see nädal oligi tänu podcastile ülimalt põnev, mis tähendas, et põnevad nädalad olid alles ees.

10.aprill- 16.aprill

Ega sellel nädalal väga nädala sees ei olnudki midagi erilist, vähemalt ei mäleta, et oleks midagi erilist teinud. Aga tolle nädala reedel salvestasime oma podcasti teist episoodi, kui külas käis Eestimaa Uhkus 2023 Romet Leimann, kes pidas meiega maha ülimalt meeldiva jutuajamise pea kaks tundi. Laupäeval vilistasin kossumängu Audenteses, mis erilist pingutust ei vajanud, minu jaoks oli tegemist hooaja ühe kõige lihtsaima mänguga. Sama päeva õhtul oli veel mäng ka Pirital Maarjamäel, kus teenindasin U14 mängu ning taskust välkus ka üks punane kaart. Lõpp kisus põnevaks, kuid üksinda vilistades säilitasin närvi ning sai mäng ära teenindatud. Pühapäev viis mind esiteks Jürri, kus oli kaks põnevat U18 mängu, tulemuste poolest ei midagi erilist aga tasemepoolest täitsa mõnus. Aga sellega see nädal läbi ei olnud, sest siis ootas mind veel üks jalkamäng Nike Arenal, kus ma olin jällegi väljakul. Sealgi mängul välkus mul punane kaart, mis oli nädalavahetuse teine ja fun fact, eelmisel hooajal andsin kaks punast kaarti kokku. Niiet seegi saavutus sai suhteliselt kiirelt täidetud. Sellega see nädal lõppes nii. 

17.aprill- 23.aprill

Nädal, mis oli täis finaale. Kõigepealt sain kutse Tallinna Koolinoorte meistrivõistluste finaale vilistama legendaarsesse Kalevi Spordihalli, millega ma olin kohe nõus, sest iga päev sellist võimalust ei pakuta. Minnes kohale oli juba uhke tunne, mulle oli siis usaldatud põhikooli medalimängud, mis olid väga põnevad, ningtõid Kalevi Halli korralikult rahvast. Gümaasiumi finaalides mängis ka minu enda kool Arte, kelle mänge ma kahjuks ei teenindanud, sest töökohustused ootasid mind. Aga prooviti küll, et äkki mõtlen ümber, sest koduvile oleks kasuks tulnud, kuigi lõpuks ilusti mõlemad võistkonnad oma mängud võitsid. Vot selline päev oligi aga siit sai edasi liigutud juba järgmisele finaalturniirile. Aga enne seda tuli välja ka uus podcasti episood, mis läks samuti väga populaarseks. Ja siis tuli uus finaalturniir Jüris. Ühtlasi ka minu esimene ametlik, kuhu korvpalliliit mind määranud on. Seal sain kaks kohtumist teenindada, poiste mini finaalturniiri mänge, kus kohtusid oma vahel veerandfinaalide kaotajad. Vahet ei ole, et kaotajate mänge teenindasin, sest ega see ju finaalturniiri nime kuidagi ei muutnud. Minu jaoks oli see kogemus missugune, kahju, et esimest korda pidi majandama tulihingeliste lapsevanematega, kes veidi oma emotsioondiga läksid üle piiri aga õnneks olulisemalt sekkuma ei pidanud. Pühapäev, mis oli algselt mul planeeritud kui vaba päev aga see muutus reedel, kui mind saadeti Loole teenindama mängu. See mäng oli minu karjääri üks kõige lihtsamaid, Ei tea kas asi oli väljakus või milles, aga seal ei olnud vaja teha tähtsaid otsuseid ning enda esitusega sai üldjoontes rahule jääda. Ilm oli muidugi jalgpalli mängimiseks suurepärane. Sellega sai ka see põnev finaalide nädal üle elatud. 

24-aprill- 30.aprill

Nädal kus suurt ei toimunud peale kolme sündmuse. Esmaspäeval tegin uuesti Eesti keele riigieksamit, Ettevõtluskõrgkoolis Mainor, kus tingimused olid eksami kirjutamiseks väga head. See aasta oli teemadega jälle nii Nagu oli aga millestki oli vaja ometigi kirjutada. Kirjandi teemaks valisin ma teema ,,Kuidas on väikesel riigil suures maailmas silmapaista." Lugemisülesande tegin vanaemast, keda peeti tänu saksapärasele perekonnanimele natsiks. Ütleme nii, et sel aastal eksamiga läks paremini, sest kui eelmine aasta pidi kirjutama aiast aga kirjutasid hoopis aiaaugust, siis sel aastal läks vähe paremini. Jään tulemust ootama. Aga teiseks salvestasime oma uue podcasti episoodi koos Miss Raplamaa 2023 Kärolin Kiin. Temaga ka sai ülimalt meeldiva jutuajamise maha pidada. Ega siis ei olnudki muudki kui käisin ka Hiiumaal, kus viimati sai käidud novembris üllatusena, seekord siiski üllatust ei teinud, kuid vaba aega sai veedetud. Hiiumaa on siiski ju Eesti kõige kaunim saar. Kes julgeb vastu vaielda siis olen selleks võitluseks avatud. Vot nii sai see nädal mööda saadetud, eksami ja puhkuse rüpes. 

1.mai- 7.mai

Kevadpühal sai koju tagasi tuldud Hiiumaalt ning järgmisel päeval käisin kinos vaatamas uut rallifilmi ,,Kurvilise tee legendid". Enne seda saime kätte podcasti kleepsud, mida oleme nüüd vähemalt Arukülla, Mustamäele ja Laagrisse igale poole kleepinud. Ja kleebime veel. Iga rallifänn peaks seda filmi käima vaatamas, mina sain korraliku ajalootunni, ning nägin, kuidas neid legendaarseid LADA VFTSe renoveeriti. Väga mõnus kahe tunnine filmielamus, kindlasti soovitan kõigil kinos ära käia. Neljapäeval tuli uus podcasti episood välja, mis on samuti väga populaarseks osutanud, ehk rõõm, et kolm episoodi on niivõrd head tähelepanu püüdnud. Aga sellega ralli läbi ei saanud, sest käisime koos oma parima sõbra Kaspariga vaatamas Rapla rallit, käisime neljas erinevas pealtvaatamisalas erinevaid autosid vaatamas. Stardis oli BMWsid, R5 rallikaid ja legendaarseid veokaid, mis meid eriti rõõmsaks tegi neid nähes. Ralli oli ju põnev, juhtis terve aeg lätlane Emils Blums aga lõpuks võttis rallivõidu eestlane Priit Koik 0,2 sekundise paremusega. Seikluseid oli palju ning Rally Estonia kõrval oli teine ralli, kus sain pealtvaataja kohal olla. Järgmisel päeval käisime veel vaatamas Turbas Mootorispordi muuseumi, kus nägime veel vanu legendaarseid sõidumasinaid, mõnda sai sisse istuda ka. Vägevas hoones on kogu muuseum, ülisuures vanas elektrimajas, kus vahest mõtlesime, kuidas teisele ja kolmandale tasemele sai mõni auto toodud, sest katus oli samuti väga hästi ehitatud ega poleks ette kujutanud kust august auto sisse veeti. Selles mõttes nädal täis rallit ja palju muud põnevat.

8.mai- 13.mai

Nädal nagu nädal ikka aga ootasin puhkust, sest kujutage nüüd ette kuus kuud järjest töötamist. Ega väga ei kujuta eksole. Nüüd on lõpuks see aeg, kus nädalake saan aja maha võtta. Sellel nädalal salvestasime ka neljanda podcasti episoodi võrkpallurite Juhan Variku ja Christopher Tambergiga, kellega rääkisime nagu ikka võrkpallist ning paljust muust. Nagu meie plaan ju on, siis tahame esinevaid spordialasid tutvustada rahvale ning võrkpall oli siis esimene millest juttu tegime. See episood tuleb välja 18.mai keskpäeval meie podcasti Spotifys ja Google Podcastis. Aga enne seda samal ajal kui blogi välja tuleb, võtan tee ette Keilasse, kus mängitakse välja U14 vanuseklassi Eesti meistritiitlid ja minulgi on see au aidata kaasa selle toimumises vilistamisega tüdrukute teist poolfinaali Audentese ja minu endise koduklubi Bc Stari vahel. Mis mäng antakse pühapäevaks, see on veel lahtine. Puhkus võib alata!

Vot selline ta täna sai, põnevad nädalad on olnud erinevaid uhkeid tegevusi täis, ega kui nii vaadata, siis mai ja juuni tulevad sama põnevad, juunis ootab veel üks väliskomandeering ning ka Pärnu Summer Cup, mis aasta üks highlighte olema saab. Niiet, ma ei hakka lubama, millal jälle postitan, aga kindel on see, et ei jäta blogi unarusse, sest aasta saab täis juba üsna varsti, kindlasti teen ühe postituse jaanipäevaks ka. Ja siis tahaks teha nii, et juubeli postitus #20 tuleks täpselt aasta hiljem, ehk siis hea meenutada mida head aastaga hakkama oleme saanud. Vot aga täna siis nii, kuulake podcasti, nautige sooja kevadet ning olge mõnusad!


KUI Tahad näha, millega tegelen väljaspool blogi, siis hakka mind jälgima sotsiaalmeedias:

Instagram: @gert.kaaramees

Pingilt Platsile podcast Instagramis: @pingiltplatsile

Spotify ja Google Podcast: Pingilt Platsile

Laagri hirm Instagramis: @duracell.the.rabbit

Facebook: Gert Kääramees

Snapchat: gert.kaaramees

BeReal: gert.laagrist

E-mail: gert.kaaramees@mail.ee


#töökäib #kollasesärgijutud

G.K






Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kollase Särgi Jutud #16: räägin tulevasest podcastist, reis Narva, grusiinid on ägedad tegelased, uskumatult hullud kolm nädalat

Kollase Särgi Jutud #8: mis toimus?; ref life: hooaja lõpp; TOP10 on tagasi; iga asi saab ükskord läbi; sport!; Jalka MMi ENNUSTUSMÄNG!