Kollase Särgi Jutud #3: mis toimus; ref life; poolmaratoni emotsioonid; uus TOP10; unistustele aina lähemale; tugitoolispordi hooaeg; sünnipäev läheneb

 Tervitused minu poolt!


Kaks nädalat jälle möödas ja mina olen järjekordselt uue blogipostitusega tagasi! Loodan, et Anu ei pahanda, et tema saate varjus pühapäeval niimoodi sisse lendan aga ehk andestab mulle selle. Aga miks me oleme jälle pühapäeval siin, kuigi sai ju öeldud, et laupäeviti tulevad postitused. Põhjus on väga lihtne, eile(laupäeval 10.09) olin hommikul kell 9 poolmaratoni stardis ja tahaks ikkagi värsketest emotsioonidest rääkida kohe, mitte kahe nädala pärast, kui asi juba pooleldi unustatud on. Eks seekord lähebki põhirõhk sellele aga kindlasti ei unusta muid tähtsaid teemasid mainimast. Aga hakkame pihta, tänu teile oleme jõudnud kolmanda blogipostituseni, mis siin ikka muud, sõidame!

Mis toimus?

Ei teagi ausalt öeldes kust alustama hakata. Ega möll hakkas pihta juba juba eelmise blogipostituse avaldamise päeval, kui töö hakkas pihta ühe huvitava projekti kallal, millest võib-olla mõni lugejagi osa saab. Õhtu oli ütleme nii, et möödus peo meeleolus, kui tavaliselt laupäeva õhtud lähevad vähe leebemalt, sest teada ju on, et pühapäeviti on ka enamasti mul töökohustused, siis seekord läks risti vastupidi. Õnneks kahetsema midagi ei jää, pidu oli vähe lahja aga see eest seltskond mega, niiet ei midagi halba öelda. Pühapäevased kohustused said ka ideaali lähedaselt ära tehtud.
Egas midagi nädal hakkas nagu ikka töiselt ja jõudsime neljapäeva, kus oli nii mõnegi jaoks tähtis päev. 1.september- tarkusepäev, kõik lähevad kooli tagasi aga minu jaoks oli see seekord hoopis debüüdi päev. Nimelt sain kirja kohtunikuna esimese mängu Eesti meeste tugevuselt kolmandas liigas ehk Esiliiga Bs. Mängust endast räägin ref life reubriigis. Reede möödus jälle töiselt ja laupäeval tuli ettevõtta ootamatu reis Paidesse, vot see oli ka huvitav seiklus, millest tuleb juttu ka ref life rubriigis. Pühapäev oli vaba päev, sai koduste asjadega tegeletud, esmaspäev, teisipäev ja kolmapäev möödusid tööl ja teisipäeval sai korra ka vana kooli külastatud ning kohtunike trennis käidud. Mis seal asja oli, sellest lõpu osas. Neljapäev ja reede sai meelega vabaks võetud, et enne poolmaratoni puhata ja uut blogipostitust kirjutada. Lisaks ka muud töökohustused, millest ka hiljem juttu teen. Ja lõpetuseks jõudsime laupäeva, kus oli siis poolmaratoni start, niiet laupäevane päev läks sinna nahka ära. Ja nüüd oleme siin pühapäevas...lets go!
Ja muidu sai vaadatud ka palju korvpalli, siiski korvpalli EM-finaalturniir hakkas pihta, vägev pikk ootus lõppes.

Ref life, reisisari ,,Tunne oma kodumaad´´

Senise karjääri suurim mäng sai tehtud, paganama uhke tunne ikka küll. Võtsin seda päeva ja mängu päris tõsiselt ka. Polnud varem kunagi nii pidulikult mängule läinud kui too kord. Pintsak, valge särk ja teksapüksid jalas ning minek. Bussiga Harkujärvele, kus tabas väike tagasilöök, nimelt marsa jäi tulematta. Oi kui närvis ma olin, et jään nii tähtsa mängu kogunemisele hiljaks. Kiirelt sai siis Bolt tellitud ja kerge 5min hilinemisega ikkagi Tabasalus kohal oldud sai. Närvi ega midagi muud sees ei olnud, pigem kerge ärevus, et mis saama hakkab. Tund enne mängu toimus ka koosolek klubi esindajatega, mängu korraldusjuhi/vaatleja ja siis kohtunike esindajaga, kes olin siis mina seekord. Koosolek oli nagu oli, mänguvormide ülevaatamine, muud korralduslikud jutud, väljaku kontroll jne. Sealt edasi soojendus ja debüüt hakkas. Mäng möödus ootamatult rahulikult, eeldasin, et kui kokku saavad tabeli esimene ja kolmas, siis läheb suuremaks mänguks aga Tabasalu pani Tallinna Kalevi duubli korralikult paika tulemusega 3:0. Kohapeal oli ka umbes 130 pealtvaatajat, kes said ka loodetavasti toreda elamuse osaliseks. Enda debüüt läks hästi, vaatleja oli rahul, kohtunike brigaad oli esitusega rahul, mis annab lootust, et ehk ei olnud tegemist sel hooajal esimese ega viimase korraga kui Esiliiga Bs põllule pääsesin. Vägev õhtu igastahes. 
Laupäev oli siis kerge reisipäev, varahommikul tuli suund ettevõtta Paide poole, kus ootas ees U17 liiga mäng. Kohalik Paide kohtus Tabasalu poistega. Mäng nagu mäng ikka aga minu karjääri esimene massikas toimus ära, minu ees täpselt, esimest korda pidin veel vahele sekkuma, õnneks klaarisime koos peakohtunikuga asja rahulikult ära ja mängijad sai maha rahustatud. Mäng minu jaoks läks väga rahulikult 5:2 tulemusega Tabasalu poisid võtsid oma ning tagasisõit Tallinnasse oli tõsiasi. Tegelikult olin ammu tahtnud juba Paides käia, sest olles tuline Paide Linnameeskonna toetaja, siis ei saa jätta tunnistamata, kui vägev koht Paide linn ise on .Väike küll aga palju huvitavat leidub. Brigaadiga külastasime jalgade sirutamiseks ja aja parajaks tegemiseks ära Paide Vallimäel, vaatasime ära Paide Vallitorni ja ordulinnuse varemed ning tutvusime kohaliku laululavaga. Muidu pidi põhjust otsima, miks Paidesse minna, siis seekord ei pidanud põhjust otsimagi. Lihtsalt tuli minna. 
Rubriigi lõpetame ikkagi tõsiasjaga, et viimane mäng Tallinnas oli mul 28.augustil, ehk ligi 2 nädalat pole ühtegi mängu Tallinnas teenindanud, see on päris huvitav, varsti saan tänu reisimistele kohtunikuna käivitada oma reisisarja nimega ,,Tunne oma kodumaad´´. See hooaeg on isegi hästi erinevaid Eesti paiku külastatud, loetlen need ette kohe: alustasin Pärnus, siis Kärdlas, Sakus, Lool, Orus, Kernus, Tabasalus, Paides ja nüüd blogi avaldamise päeval on mul uuesti mäng Orus ja uuel nädalal ootab pühapäeval kaks mängu Maardus ja Kehras. Niiet see seeria saab oma järku. Uues blogis juba nendest mängudest. 

Unistustele aina lähemale, saladuseloor langeb

Nagu juba kõigile teada, siis sel aastal minul kõrgkooli pääsemisega ei õnnestunud ja jäin seekord pealtvaatajaks. Aga minu töö ega motivatsioon sellega ajakirjanikuks saada ei lõppenud, ning hakkasin otsima erinevaid muid võimalusi, kuidas seda asja ikka edasi praktiseerida. Nii mõnigi teist on ilmselt tähele pannud, et minu Instagrami BIOs on kirjas Reporter-Toimetaja. Seda ma olen ühes vägevas portaalis nagu korvpall24.ee, mis toodab sisu Eesti ja välismaa korvpalli tegemiste kohta. Töö hakkas pihta juba mõned nädalad tagasi, kui tegin oma debüüt intervjuud Bc Kalev/Cramo uute leegionäride Oleksandr Kovliari ja Martins Meiersiga. Uskuge või ei aga uuel nädalal lähen püüdma intervjuud Eesti koondise endise kapteni ja legendi Kristjan Kanguriga, ehk õnnestub temaga jutule saada. Niiet töö käib unistuste nimel ja minu tahtmine on suur, et ühel päeval see ka täituks. Intervjuu noore ukrainlase Oleksandr Kovliariga peaks avaldatama ka lähipäevil, niiet siis jagub ka huvitavat lugemist. 
NB! Kuna korvpall24.ee toodab tasulist sisu pikkade eksklusiivsete intervjuude ja muude uudistega, siis artikklid on tasulised, esimene kuu maksab 1 euro, artikkel ise 1,90 ja pärast esimest kuud on kuutasu 3,90. Väga jõuete kohane ja eriti kui mina toodan head sisu sinna, siis see raha tasub end ära. Töö käib!

Sünnipäev läheneb!

Oo jaa sõbrad, viimane nädal 18 aastasena hakkab kohe pihta ja laupäev 17.september ongi käes, kus saan aastakese vanemaks. Kuidagi kiirelt on läinud see aeg, see on nagu sellega, et peale jõule ootad jaane ja vastupidi. 
Seega mõtlesin, et teeks sünnipäeva puhul kerge küsimuste/vastuste vooru, muidugi mõistuse piires. Seega panen homme(12,september) ülesse võimaluse küsida küsimusi nii anonüümselt(muidugi siis peab küsimus olema selline, et sellele oleks võimalik ka vastata) kui ka avalikult ja proovin neile siis sünnipäeva eripostituses 17.septembril vastata. Postitus tuleb ainult juhul kui on vähemalt 10 küsimust. Kui seda arvu kokku ei tule, siis postitust ei tule ja vastan neile esimesel võimalusel Instagrami teel. Seega saate elu võimaluse küsida ükskõik mida, ükskõik kui palju ja ma annan endast parima, et neile ka mingigi vastus anda, ilmselgelt ei vasta neile küsimustele, millele ma ei oska vastust anda. Seega andke siis Instagrami storys tuld! Teeme nii, et Kollase Särgi Jutud #4 oleks hoopis SÜNNIPÄEVA ERI, mitte tavapostitus! :)

TOP10. Nime sisaldavad Eesti keelsed laulud

No nii, uus TOP10 rullub lahti kohe teie ees. Alustame sedapsi, et täna paneme ritta siis 10 Nime sisaldavad Eesti keelsed laulud. Kust tuli see idee? Sellega on väga huvitav lugu. Nimelt siis 2 aastat tagasi, sügaval koroona ajal, kui veetsin oma koduõppe Suure-Jaanis vanavanemate juures, siis ehitasime vanaisaga kasvuhoonet. Et ehitamine lõbusamalt läheks panime muidugi saunamakist ja kõlaritest raadio Elmari põksuma. Ja ehituse käigus kõlas päris mitu laulu, kus lauldi Mariadest, Marinadest, Carmenitest jne. Sealt see alguse saigi, kui ühel päeval otsustasime, mitu sellist laulu õhtu jooksul kuuleme. Kui hästi mäletan, siis õhtuga mängis Elmar ette lausa 7 nime sisaldavat laulu, niiet sealt ka see põnev asi alguse sai. Täna paneme siis nad pingeritta.
Enne kui alustan, siis vastan ära, miks ei ole TOP10 hulgas, nublu- für oksanat ja Black Velveti- Sandrat jne, siis tunnistan oma viga, tabeli tegemisel esimese hooga need mulle ei tulnud pähe. Aga see eest on siin muid palju põnevaid laule. Hakkame minema, kommenteerin ka paari lausega miks laulul selline koht on. 
NB! TOP10 kokkupanemisel oli võimalus ka teil sõna sekka öelda, aga pikem õlekõrs siiski oli minul, niiet olge minu peale pahased, kui teie lemmik kõrgel ei ole. 

10. ,,Silveri laul´´- 25p/60p
No vaene Silver, ta maanus kümnendal kohal. Ega põhjus üpris lihtne ka, noortele vist hea muusika peale ei lähe. Marko Matvere ja Jaan Tätte tegelikult on vägeva looga hakkama saanud. Üks rahvahääl tõstis lauluhinnet aga sellest ei olnud kahjuks kasu. 
Meloodia: 5/10; Sõnad: 8/10; Lõbususe aste: 6/10; Tempo: 4/10; Raffas: 4/10; Mina: 2/10

9. ,,Oh roosi´´- 26p/60p
Kukerpillide lõbus laul ,,Oh Roosi´´ on täna end leidnud üheksandalt kohalt. Põhjuseid erilisi ei oskagi öelda, hinded räägivad enda eest. 
Meloodia: 6/10; Sõnad: 3/10; Lõbususe aste: 5/10; Tempo: 7/10; Raffas: 2/10; Mina: 3/10 

8. ,,Moonika´´- 28p/60p
Tõnis Mäe ,,Moonika´´ leiab end täna kaheksandalt kohalt. Mina panin ta kõrgele neljandale kohale, ei oska öelda, miks rahvas seda toredat laulu ei eelistanud. 
Meloodia: 4/10; Sõnad: 7/10; Lõbususe aste: 4/10; Tempo: 4/10; Raffas: 2/10; Mina: 7/10 

7. ,,Kaks Otti-´´ 29p/60p
Vennaskonna ,,Kaks Otti´´ leiavad end täna seitsmendalt realt. Minu tabelis oli ta ilusal viiendal kohal, ei tea nüüd, miks teada tuntud laul rahvale peale ei läinud. 
Meloodia: 5/10; Sõnad: 4/10; Lõbususe aste: 7/10; Tempo: 6/10; Raffas: 2/10; Mina: 5/10 

6. ,,Helmi´´- 32p/60p
Oh seda Helmit, Raimond Valgre laul täna kuuendal kohal, mina panin talle kahjuks viimase koha punktid aga ehk üks rahvahääl päästis teda ja kiire tempo samuti ning lõbususe aste. 
Meloodia: 6/10; Sõnad: 6/10; Lõbususe aste: 7/10; Tempo: 8/10; Raffas: 4/10; Mina: 1/10 

5. ,,Helena´´- 32p/60p
Helena on päris värske laul Indrek Veltmanni poolt, mille mina panin poodiumile, kolmandaks, kahjuks rahvas ei tulnud minuga kaasa... ja muud punktid ka niivõrd kõrged ei olnud
Meloodia: 5/10; Sõnad: 6/10; Lõbususe aste: 5/10; Tempo: 6/10; Raffas: 2/10; Mina: 8/10

4. ,,Marina´´- 33p/60p
Esimene väga lõbus laul mis jäi mulle kõrvu aga kahjuks tabelist jääb napilt poodiumilt välja. Ka minu tabelis ta erinevatel põhjustel kõrgel ei olnud ja rahvas ei tahtnud ka eriti kaasa tulla. Aga kuulata soovitan soojalt, Ansambel MTJ on väga lõbusa lauluga hakkama saanud. 
Meloodia: 7/10; Sõnad: 7/10; Lõbususe aste: 8/10; Tempo: 5/10; Raffas: 2/10; Mina: 4/10 

3. ,,Ott Tänak´´ - 40p/60p
,,Ott Tänak´´ on artisti Hunt lugu, mis on tänu avaldus tema tulekule maailmameistriks 2019.a. Minu poolt tugev teine koht ja üks rahvahääl aitas tal ülekaalukalt üldtabelis olla kolmandal kohal. 
Meloodia: 6/10; Sõnad: 7/10; Lõbususe aste: 7/10; Tempo: 7/10; Raffas: 4/10; Mina: 9/10 

2. ,,Carmen´´- 42p/60p
Mõni teist on nüüd ilmselt nüüd pettunud, miks Terminaatori ,,Carmen´´ esimesel kohal ei ole. Rahvas hääletas ta ülekaalukalt esimeseks aga minu tabelis leiab ta alles viiendalt kohalt. Põhjus lihtne, oli vähe lõbusamaid laule nimekirjas. Olge pettunud aga esimene koht ei ole sugugi kehvem. 
Meloodia: 7/10; Sõnad: 7/10; Lõbususe aste: 6/10; Tempo: 6/10; Raffas: 10/10; Mina: 6/10 

1. ,,Hopp Johanna´´- 46p/60p
Nonii, esimene koht on Kuldse Trio ,,Hopp Johanna!´´ Kui te kuulama hakkate seda laulu, siis te saate aru, kui hea meloodia, sõnad, tempo ja kui lõbus see laul on. Minu tabelis oli ta ka esimene ja üldtabelis ka, kuid no hea rahvas, miks te nii tegite, mitte keegi ei hääletanud selle laulu poolt. Kuulake kindlasti üle see laul ;)
Meloodia: 8/10; Sõnad: 8/10; Lõbususe aste: 10/10; Tempo: 8/10; Raffas: 2/10; Mina: 10/10 

Selline oli siis seekordne TOP10, järgmise TOP10 saate juba teie pakkuda ja oma arvamust avaldada, umbes nädal enne uut blogi tekib see võimalus Instagrammi!

Poolmaraton! Tehtud või ei? Mis emotsioonid on?

No nii, oleme siis jõudnud selle tänase blogi kõige huvitavama osa juurde. Poolmaraton siis...ta on tehtud! Väga võimas tunne oli olla kaks tundi ja kolm minutit pärast starti olla uhke Tallinna Maratoni poolmaratoni distantsi lõpetaja. Esiteks räägime sellest ajast, no mida kuradit(vabandan väljendi pärast), kust see aeg esiteks tuli üldse. Pean tunnistama, et erilist soojendust ei jõudnud mina teha, sest oma seljakoti sain pakihoidu ära antud alles kaheksa minutit enne starti ehk läksin rajale sisuliselt külmalt, mida ei soovita mitte kellegile. Startisin kolmandast stardigrupist ehk sain stardijoone ületada 55 sekundit hiljem õigest stsardist. Algus nagu igal spordivõistlusel ikka, kõik on nagu kilud karbis üksteisega koos ja ruumi jalge ees on väga vähe. See kestis kuni 3,5km kui saime Sõle politseijaoskonna juures hargneda. Kohe hakkasin oma tempot ka otsima, millega rada läbi kulgeda ja leidsingi kohe sisenedes Ristiku tänavale, et üritan hoida tempot selline 10km/h. 
Tempo üles leitud, siis tuli ju ainult loota, et finiš lähemale tuleks, hakkan siis järjest sündmuste ja kilomeetrite kaupa kirjeldama, mis toimus:
Start-3,5km- arvata oli, et stardist lahkudes on kõik ühes puntras koos aga ma ei eeldanud, et see kestab 3,5km.
4,5km- esimese joogipunkti jätsin algatuseks üldse vahele, sest tundsin, et juua pole vaja. Tagant järgi oli see väga tark otsus.
6km- peal võtsin sisse esimese energiageeli, tunnistan ausalt sellest oli väga palju kasu. 
7km- peal võtsin sisse magneesiumi, sest siiamaani olid jalad hästi vastupidanud ja tahtsin, et peaksid veel. 
8km- teine joogipunkt, võtsin spordijooki, töötas väga hästi, sain sellest kibedast magneesiumi maitsest suus lahti. 
10km- vaatasin kella, et mul on võimalik veel lausa alla kahe tunni joosta, kella järgi sama tempot jätkates oleks lõpetanud täpselt 1:59-ga. 
12km- võistluse ainuke geelipunkt, kus võtsin kaks geeli kaasa, ühe võtsin suht kohe sisse, teise jätsin pärastiseks, samas kohas oli joogipunkt ka, võtsin ainult vett. 
13-14km- terve jooks jooksnud asfaldi peal ja siis tuli selline 600m laudteed, tunnistan, ei olnud hea tunne aga tempo tolles kohas tõusis, ilmselt sellepärast, et võimalikult kiiresti sealt ära saada ;) Võtsin jälle magneesiumi, jalad hakkasid vaikselt tunda andma.
15km- neljas joogipunkt, ei saanud spordijoogi topsi ilusti kätte ja see kukkus maha, pidin veega jälle leppima :/
15-16,5km- hakkas lambist raske, pikk sirge tagasi Kopli poole oli ikka paganama pikk vist, võtsin oma viimase energiageeli, ja tundub, et töötas, sai mõõnast üle, aga sinna kadusid ka minu lootused alla kahe tunni joosta. 
17-21,1km- tuttav piirkond, teadsin, kus ja kui kaugel midagi asub ja suutsin leida lisamotivatsiooni lõpuni tulla, vahepeal oli ka viimane joogipunkt, võtsin kõike mida seal pakuti.
No ja nii ta käiski ning elu esimene poolmaraton oli purgis. Geelid ja magneesium tegid oma töö ära suurepäraselt, sääred krampi ei läinud kordagi ja joogipunktid andsid raudselt energiat juurde. Keha pidas üllatavalt hästi vastu, muidugi kodus keha oli ikka mega väsinud aga nagu taeva kingitusena jõudis päev varem kohale e-esmaspäeval tellitud massaažipüstol, mis olukorda aitas tunduvalt paremaks muuta. Poolmaratoni lõpetuseks tegin imelise varjase sünnipäevakingituse iseendale, ning mul on tunne, et võimaluse korral olen järgmisel aastal uuesti stardis loodetavasti. Emotsioon mille jällegi sealt sai oli väga äge ja järgmine distants on läbitud. Korraldus super, rada super, tulemus super, medal mega uhke, panen pildi ka ja mis kõige tähtsam tuju on hea. Selleks aastaks jooksmistega vist kõik, tööd kohtunikuna jalgpallis ja tõenäoliselt ka korvpallis tuleb palju, lisaks veel Tuul ja korvpall24 ka nüüd :)


Spordist, tugitoolispordi hooaeg algab!

See aeg hakkab kätte jõudma, vaikselt sisealad hakkavad pihta uute hooaegadega, ning sporti on rohkem kui kunagi varem. Korvpalli EM-il selgub Euroopa meister, jalgpallikoondis mängib Rahvuste Liigat ja põnevad mängud ka liigades eesootamas. Ütleme nii, et õigest tugitoolispordi hooaja algusest võime rääkida alles järgmises blogis kuid telekas ja pehme koht tasub juba sooja panna. Mõned mängud ja võistlused ka, mis kahe nädala jooksul aset leiavad ning, mida soovitan soojalt tänu tasuta reklaamile jälgida/minna vaatama!

Jalgpall: 
14.09.22 19:00 Laagri Kunstmurustaadion: Tipneri Karikavõistlused 1/16 finaal. Harju JK Laagri- Tallinna FC Zapoos
18.09.22 14:30 A.Le Coq Arena: Premium Liiga. Tallinna FCI Levadia- FC Kuressaare. TV: SoccernetTV
18.09.22 12:00 Lilleküla Harjutusväljak I: Naiste Meistriliiga. Tallinna FC Flora- Pärnu JK Vaprus. TV: SoccernetTV
18.09.22 19:30 Laagri Kunstmurustaadion: Esiliiga. Harju JK Laagri- Viimsi JK. TV: SoccernetTV
23.09.22 19:00 A.Le Coq Arena: UEFA Rahvuste Liiga. Eesti- Malta. TV: Viaplay
Korvpall: 
13-14.september Veerandfinaalid: FIBA Eurobasket 2022 @Berliin. TV: TV3Sport, TV6
16.september Poolfinaalid: FIBA Eurobasket 2022 @Berliin. TV TV3Sport, TV6
18.september 3.koha mäng ja finaal. FIBA Eurobasket 2022 @Berliin TV: TV3Sport, TV6

Ja olemegi jõudnud lõppu. Mis siis ees ootab uue kahe nädala jooksul? Esiteks lähen aitan endisi koolikaaslasi Kloogarannas läbiviia tutvumispäeva uute gümnasistidega, teiseks on korvpallikohtuniku seminaar, kus saan ametlikult oma litsentsi kätte, niiet töö seal hakkab ka pihta, kolmandaks teen tööd ajakirjanduses, neljandaks tööd kohtunikuna jalkas ja viiendaks külastan arste. Ja no mis kõige tähtsam sünnipäev jääb ka kahe nädala sisse. 

Teie ees tahaks siin tagasi olla juba nädala pärast 17.septembril, kui piisaval arvul küsimusi kokku saame aga kui see ei õnnestu, siis kohtume teiega uuesti kindlasti juba 24.septembril kui on juba uued jutud ning muud huvitavat toimunud. Kindlasti hoidke silma peal minu sotsiaalmeedias, seal juhtub ka aeg-ajalt nii mõndagi. Ja siis olen siin juba ka aasta vanemana ;) Avaldage ka tagasisidet, ega tänane postitus jälle liiga lühike ei tulnud, aitäh, et jälle siiamaani jõudsid :)

,,Kollase Särgi Jutud" on tagasi küsimuste olemasolul 17.septembril, igal juhul on uus postitus siin 24.septembril!


Seni kaua, olge tublid, võtke sügis ilusti vastu ning näeme juba peagi!

Instagram: @gert.kaaramees
Laagri hirm Instagramis: @duracell.the.rabbit
Facebook: Gert Kääramees
Snapchat: gert.kaaramees

#töökäib #kollasesärgijutud
G.K




















Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kollase Särgi Jutud #17: Uskumatud nädalad! ; podcasteri elu

Kollase Särgi Jutud #16: räägin tulevasest podcastist, reis Narva, grusiinid on ägedad tegelased, uskumatult hullud kolm nädalat

Kollase Särgi Jutud #8: mis toimus?; ref life: hooaja lõpp; TOP10 on tagasi; iga asi saab ükskord läbi; sport!; Jalka MMi ENNUSTUSMÄNG!