Kollase Särgi Jutud #5: mis toimus?; ref life; seminaar ja Kloogaranna; tõuksidest; TOP10; spordirubriik

Tervitus! 

Kolmas blogipostitus kahe nädala jooksul, nii on. Põhjus on ju ilmselgelt lihtne, sünnipäev oli vahel ja tänu teie aktiivsele küsimisele tuli blogi sünnipäeva eri osa. Tänane osa tuleb ilmselt veidi lühem kui teised aga sama huvitav või lausa huvitavam kui teised. Hakkame minema!

Mis toimus?

Eelmise tavapostituse ajal oli mul mäng Orus, mis oli vähe omamoodi, sellest saan rääkida rohkem ref life rubriigis. Esmaspäeval oli tavaline tööpäev aga teisipäev see eest paras rollercoaster. Alustasin töölt, siis läksin korvpallikohtuniku seminaarile ja sealt omakorda Kloogaranda vanu koolikaaslaseid aitama. Kolmapäev mööduski Kloogarannas, pärast mida sai lõbu jälle otsa ning töö ootas. Laupäev oli sünnipäev, mille veetsin kodus pere, lähedaste seltsis ning Suure-Jaanist ja Hiiumaalt tulid vanavanemad külla. Pühapäev oli topelt mängupäev, rohkem ref life rubriigis. Ülejäänud uus nädal möödus tööl ja õhtuti sai Laagri Arenal käidud jalgpalli vaatamas, ning teisipäev kohtunike trennis. Eilne päev oli nädala kõige huvitavam ilmselt, sest see möödus A.Le Coq Arenal kohtunike seminaaril ja Eesti koondise mängu vaadates. Ütleme nii täitsa tavalised kaks nädalat olid aga palju põnevat toimus ikka. 

Ref life: topelt mängupäev, miks Orus jäi mäng pooleli; huvitavad määramised

Sõpradest kohtunike jaoks on sellest rubriigist nende absoluutne lemmik saanud. Aga teistelgi huvitav lugeda kindlasti. Päev pärast poolmaratoni ootas mind ees IV liiga mäng Orus. Asukoha mõttes ikka Harjumaal aga nädalavahetusel sinna saada oli üsna keeruline. Seega palusin omale appi oma parima sõbra Kaspari, kellele Oru varasemalt tuttav koht oli, niiet kerge nostalgialaksu tekitasin ka temale. Mäng ise oli paras show, sest mäng algas Kose ülekaalus ehk nemad olid väljakul 11 mängijaga aga Kurtna ainult seitsmega, sest neid kimbutasid vigastused ja muud puudumised. Jalgpallireeglid ütlevad, et mängu saab pidada kui ühe võistkonna poolelt on väljakul vähemalt 7 mängijat ja nii me ka mängisimegi. Oht oli juba 20min, et see mäng jääb ka pooleli, sest Kose sõitis füüsiliselt Kurtnast üle. Poolaeg sai mängitud aga teisest poolajast möödus 16min ja Kurtna üks mängijatest oli saanud vigastada ning me pidime mängu lõpetama, sest Kurtnal oli alles ainult 6 mängukõlbulikku meest. Seega minu, kui kohtuniku jaoks oli tegemist lühikese tööpäevaga aga tasu mängu eest oli ikka sama. Selliseid asju ikka juhtub aga kuidagi palju on aastaga selliseid asju juhtunud. 
Aga järgmised mängud oli uuel pühapäeval kui sain nautida teist korda sel hooajal topelt mängupäeva Maardus ja Kehras. Kõige paremaks muutis asja see, et mõlemad mängud said tehtud sama brigaadiga. Maardu mäng oli omaette lõbus, sest sellest III liiga mängust tehti ka Youtube ülekanne ning seal pidid otsused ideaalselt tehtud olema. 90min kuulsust oli tõsiasi. Peale seda sõitsime oma brigaadiga sama liiga teist mängu Kehrasse tegema. Mängupäeva korraldus Kehras on III liiga kohta üli hea, sinna soovitan igal kohtunikul minna tulevikus kui võimalus tekib. Mängul oli olemas food truck, mis on kohustuslik tegelikult ainult Premium liiga mängudel, kohtunike riietusruumis ootasid meid joogid ja snäkid, kõlarist lasti muusikat ja Kehral oli isegi olemas III liiga silt, mis tähendab, et nad võtavad asja väga tõsiselt. Pealtvaatajaid oli ka tollel mängul palju, sest kohtusid omavahel tabeli kolmas ja esimene, kus juures Anija võitis selle mängu lõpuks tabeliliidri Türi vastu. Pinget oli, närvilisust oli aga III liiga kohta ülimalt hea ja võituslik mäng. 
Vot ja nüüd oleme jõudnud selle nädalavahetuse juurde, kus blogi avaldamise hetkel olen teenindamas kahte U12 mängu ja pühapäeval ootab mind ees Eesti naiste jalgpalli El Classico Sakus, kui kohalik Sporting mängib võidu korral meistritiitli kindlustava Tallinna FC Floraga. See on päris vinge määramine, kui saad olla osa kahe kõige parema omavahelises vastasseisus. Ja üllatused pole läbi, järgmine laupäev on samuti väga huvitav mäng, mille võite blogi lõpust ridade vahelt välja lugeda, mis mängus mind veel näeb. Töö käib nagu öeldakse. 

Kossukohtuniku seminaar ja Kloogaranna!

Ou yeah, nüüdsest olen ka kossukohtuniku värki ajamas. Eelmise nädala teisipäeval sai käidud Eesti Korvpallikohtunike Kogu korraldatud seminaaril, kus oli siis algajatel kohtunikel saada kätte väljaõpe, litsents ja särk, millega mänge teenindama hakata. Seminaar oli neljas osas, kõigepealt praktiline harjutamine, siis füüsiline piiksujooksu test ja lõpetuseks teooria osa ning lõpetuseks ka reeglite test, kus minu tulemuseks oli 19/25. Tore oli näha, et niivõrd palju oli uusi tulijaid, eriti veel noori. Aga töö ka korvpallikohtunikuna hakkab pihta eeldavasti oktoobri lõpust ja eks me terve talve selle juures oleme :)
Aga samal õhtul kui oli seminaar, sõitsin ka Kloogaranda oma endistele koolikaaslastele appi korraldama tutvumispäeva 12 ja 10 klasside vahel. Õhtul jõudes oli teistel ettevalmistus tehtud, mis tähendas, et saime ühiselt Bayerni ja Barcelona mängu vaadata. Hommikul enne hommikusööki tegime väikese supluse rannas ja pärast hommikusööki saabusid juba kõik teised ning päev võiski alata. Mind oli pandud 8.punkti tegema inimlõnga ülesannet, kus iga grupp valis endi seast 2 liiget, kes inimlõnga avama pidid hakkama. Oli kiiremaid ja ka aeglasemaid aga kõik said hakkama. Pärast olin abis ka parima esituse valimisel tantsukavade juures ning minu lemmik grupp ka võitis. Päev oli väga tore, sai teisi uuesti näha ja ilmaga jällegi vedas, vahepeal mingit uduvihma sadas aga see oli okei. Kui Arte kool uuel aastal jälle kutsub, siis lähekson hea meelega uuesti sõpru välja aitama. 

Me peame rääkima tõuksidest :/

Viimasel ajal on suurenenud tõukerataste hoolimatu kasutamine. Tean omast käest, kui närvi võib selline asi ajada kui tõukse julmalt lõhtutakse ning loobitakse ei tea kuhu. Viimase nädalaga olen ise tuvastanud üsna mitu tõuksi, millel on probleeme alates katkise lenksu, akukaane, porilaua või lausa on pooleks läinud. Eeldatavasti on olnud neis tegudes süüdi ikka inimesed, kes tõukse ei salli. Ja siis paiskab meedia ülesse teemasid, miks tõuksid on nii ohtlikud, aga ülla ülla, kelle pärast need ohtlikud on? Õige vastus, need samad inimesed. Olles realist, siis ma ei usu, et meie teeme tööl midagi selleks, et tõuksidega rohkem probleeme oleks. 
Head sõbrad, palun kui teie kasutate rendi tõukeratast, siis palun jätke see tõuks sama terveks nagu ta oli seda ka eelnevalt, hoidke seda nagu oma last, ärge loopige seda kohtadesse kuhu seda ei ole vaja(eriti mahajäätud hooned), tõstke tõukse püsti, mis muudab linna palju ilusamaks(tema piiksumine, ei tee mitte midagi!). See ei ole normaalne, sest iga selline katkine tõuks võib panna sellega ohtu kellegi teise elu. 
NB! Kui näed katkist Tuule tõuksi ja siis kirjutage mulle ta koht ja kood, millega saame juba edasi tööl tegeleda. Otse kirjutades ning kui vihje on asjalik, leian mingi isikliku preemia. Panen ka siia 2 pilti, kui hoolimatult on võimalik tõuksidega käituda, minu viimase kahe nädala tööviljad.























TOP10: Tsitaadid ja vanasõnad!

No nii, kolmas huvitav TOP10 on nüüd tulemas. Seekord luubi all siis tsitaadid ja vanasõnad, kus saite oma pakkumisi avaldada, nüüd siis vaatame, mida ägedat tuli. Aga enne lahendame vana võla ära ehk eelmise TOP10 pakkumisi teinud inimeste seast on fortuuna oma valiku teinud ja @_martenv on õnn seekord naeratanud. Võtan temaga ühendust. Järgmises blogis on siis selle postituse TOP10 pakkujate vahel fortuuna vaatab, kellele õnn naeratab. Aga nüüd uus TOP10 alga!

10. Üheksa korda mõõda, üks kord lõika
See on hea vanasõna, mida saab tõlgendada kui tehes kõvasti tööd millegi nimel ja pärast korjad selle tööviljad. 

9. Tühi kõht on kõige parem kokk
Ülla ülla, tühja kõhuga ma arvan, et isegi kõige ebamaitsvam asi tundub väga hea nagu.

8. Ma olin paugu otsas kui puu käis
No kes siis seda legendaarset tsitaati ei teaks eksole, vanad head Reporteri naljad.

7. Sometimes maybe good, sometimes maybe shit
Gattuso on selle tsitaadiga päris kuulsaks saanud ilmselt tänu, mitte selle ütlemise vaid pigem nende memede pärast, kus seda tsitaati igatepidi vääratakse ühele ja teisele poole.

6. Miroslav Radulijca on näost punasem kui Serbia särk
Vana hea Kalev Kruus ei väsi üllatamast, kui see tsitaat kõlas Eesti koondise võidumängus Serbia vastu kui meie Janari Jõesaar saatis Radulijca kohvile. Kusjuures see sama Radulijca lükkas hiljuti tagasi Euroliiga pakkumise, sest ta pidas USAs muusika tegemist Route 66 peal palju olulisemaks. Huvitav kuju eksole.

5. Reinar, ma löön su maha raisk!
Järgmine tsitaadi kunn Andres Sõber ei jätnud Rakvere Tarva peatreener olles, mitte kedagi teravalt hoopimata aga vot see tsitaat Reinar Halliku suunas, see on lihtsalt liiga naljakas, et tõsi olla. 

4. Mis kinni ei jää saab kinni löödud
Töömeeste kuldsõnad, kui miski nii võimatu tundub.

3. Julge pealehakkamine on pool võitu.
Uskuge või ärge uskuge aga nii on, julgusest hakkab kõik rohujuure tasandil pihta. 

2. Tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb ka armastus
See vanasõna on igalt poolt läbi käinud, et see isegi ei tundu enam vanasõna vaid konkreetselt see nii elus ka on. Oleks vaid minu lemmiktsitaat siin ,,Töö käib´´

1. Sometimes lose but always win
,,Kollase Särgi Jutud´´ TOP10 sellekordne TOP1 on see legendaarne mängujärgses intervjuus antud tsitaat, mis spordiinimeste seas on nii laialt levinud ja ma usun, et see teeb siiamaani teistelegi palju nalja, kui keegi suust selle tsitaadi välja laseb. Vot aga seekordne TOP10 on läbi, tänan kõiki pakkujaid, 2 nädala pärast uus ja huvitav TOP10!

SPORT! 

Ja kui eelmine kord mainisin, et tugitoolispordi hooaeg hakkab, siis nüüd hakkab ta päriselt ka, palju huvitavat on ees ootamas, nii sündmustel kohapeal kui ka teleri vahendusel. Aga toon mõned mängud jälle välja ning paar läbirääkimist võistkonna reklaamimise osas olen ka saanud, needki toon välja. 

Jalgpall:
Naiste Meistriliiga: 25.09 12:00 @Saku Staadion Saku Sporting- Tallinna FC Flora TV: SoccernetTV
UEFA Rahvuste liiga: 26.09 21:45 @San Marino San Marino- Eesti TV: Viaplay
IV Liiga: 28.09 19:30 @Laagri Kunstmurustaadion Harju JK Laagri III- FCP Pärnu
Esiliiga B: 01.10 15:00 @Lasnamäe Spordikompleksi staadion FC Tallinn- Nõmme Kalju U21 TV: FC Tallinn YT
Esiliiga: 01.10 15:00 @Laagri Kunstmurustaadion Harju JK Laagri- FC Elva
II Liiga: 02.10 15:00 @Tabasalu Arena JK Tabasalu U21- Harju JK Laagri U21 
Premium liiga: 02.10 17:15 @Sportland Arena Nõmme Kalju- Tallinna FCI Levadia TV: ETV2

Korvpall:
PAF Liiga: 30.09 19:00 @Tartu Ülikooli Spordihoone Tartu Ülikool Maks@Moorits- Tallinna Kalev/Aundentes TV: Delfi
PAF Liiga: 01.10 17:00 @Pärnu Spordihall Pärnu Sadam- KK Viimsi/Sportland TV: Delfi
PAF Liiga: 01.10 17:00 @TalTech Spordihoone TalTech/Optibet- Avis Utilitas Rapla TV: Delfi
PAF Liiga: 04.10 19:00 @Kalevi Spordihall BC Kalev/Cramo- Rakvere Tarvas TV: Delfi
PAF Liiga: 05.10 19:00 @TalTech Spordihoone TalTech/Optibet- Tartu Ülikool Maks@Moorits TV: Delfi
PAF Liiga: 07.10 19:30 @Keila Tervisekeskus Keila KK- Pärnu Sadam TV: Delfi

Ralli: 
29.09-02.10 WRC Uus-Meremaa Ralli TV: WRC+, TV6, TV3Sport

Vot tänase blogiga olemegi jõudnud lõppu, ma tänan, et jällegi siiani jõudsid ja me oleme jõudnud ühiselt viis blogipostitust valmis, vaatajanumbrid on sellised, et motivatsioon seda värki teha on suur. Aga Eesti-Malta mängu emotsioonid toon teieni järgmine kord, kui räägime sellisest huvitavast asjast nagu kohtunike nädal. Uuel korral uued ja väga huvitavad jutud. 

Mina olen uue postitusega tagasi uuesti kahe nädala pärast ehk 8.oktoobril!

Olge tublid ja kaunist sügise algust!

Instagram: @gert.kaaramees
Laagri hirm Instagramis: @duracell.the.rabbit
Facebook: Gert Kääramees
Snapchat: gert.kaaramees
BeReal: gert.kaaramees

#töökäib #kollasesärgijutud
G.K





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kollase Särgi Jutud #17: Uskumatud nädalad! ; podcasteri elu

Kollase Särgi Jutud #16: räägin tulevasest podcastist, reis Narva, grusiinid on ägedad tegelased, uskumatult hullud kolm nädalat

Kollase Särgi Jutud #8: mis toimus?; ref life: hooaja lõpp; TOP10 on tagasi; iga asi saab ükskord läbi; sport!; Jalka MMi ENNUSTUSMÄNG!