Kollase Särgi Jutud #6: mis toimus?; ref life; jalkalahingud; kus on TOP10?; SPORT!; elus peab vahel õnne ka olema; OktoberFest

 Hei hopsti!

Kaks nädalat on möödas ja oleme jälle jõudnud enda pilootprojektiga poole peale, ehk pärast tänast postitust on veel kuus postitust aasta lõpuni minna ja siis tuleb võtta vastu otsus, kas minna blogiga samal kujul edasi või pilootprojekt saab oma uhke lõpu. Kõik sõltub ainult teist, vaatajanumbritest ja minu enda aktiivsusest, mis erinevate töökohustuste tõttu on nädalate jooksul aina vähenenud aga novembris saab vaikselt omadega ree peale tagasi. Aga kõik see on ainult edasi motiveerimiseks ja saamegi tänase postitusega alustada.

Mis toimus?

Klassikaks saanud mis toimus võtab kokku kõik kahe nädala sündmused, mis mul aset leidsid. Enamasti käis ta töörüpes, kus olin tööl nii Tuules ja kohtunikuna. Kahe nädala sisse jäi mul üheksa vahetust Tuules ja viis mängu kohtunikuna. Korvpall24 sai avaldatud üks artikkel Eesti kossu absoluutse legendi Kristjan Kanguriga, Laagri Staadionil sai käidud jalgpalli vaatamas, mis oli üllatavalt huvitav, kuna publikurekordeid murti kaks korda. Ehk kogu rubriigi kokkuvõtteks läksid need kaks nädalat väga töiselt, kiiresti ja mul on hea meel, et täna mil blogi kirjutan, on mul vaba päev ja saan nautida blogi kirjutamist ja vaba päeva.

Ref life: NMLi telemäng ja Esiliiga B mäng

Oli au teenindada järjekordset Naiste Meistriliiga telemängu, ning mängu, kus läksid omavahel vastamisi kaks kõige paremat ehk Saku Sporting ja Tallinna FC Flora. Mäng oli Flora jaoks tähtis, sest võiduga nad tagasid endale viienda järjestikuse meistritiitli. Mäng oli iseenesest lihtne, videost järele vaadates olid otsused hästi sooritatud ja enda esitusega võib rahule jääda. Järgmine mäng oli edasilükatud U14 Esiliiga mäng Laagris, mis sujus ka üpris kergelt ja esitus oli okei. Laupäeval oli Esiliiga B teine määramine Lasnamäel, kui sain olla esmakordselt seal liigas ka esimese abikohtuniku rollis, ehk tegelesin pinkide ja vahetustega. Mäng oli suheliselt lahtine, kuid lõpuks läks nagu arvata oligi ühele poole ehk koduvõistkond FC Tallinn võttis võidu. 
Pühapäeval oli Tabasalus II liiga mäng, mis oli minu senise hooaja kõige keerulisem, otsuseid ja olukordi oli niivõrd palju, et tööd oli rohkem kui arvata oleks osanud. Aga mängul oli kohal ka vaatleja, kes hindas minu sooritust hindele 8,5 ehk sain +0,1 punkti juurde normaalse mängu hindele. Ehk võiks öelda piltlikult öeldes, et hooaja raskeim mäng muutus ootamatult hooaja parimaks. Aga ma ise ei tunnista seda. Ja oli veel üks mäng neljapäeval Kernus, mis metsa sees kujunes ootamatult hulluks väravatesajuks, kui legendidest pubitsev Zenit võitis liiga juba võitnud FC Cosmost 8:6. Mäng oli tore, sest sain teha mängu peakomplektiga, mis oli üli tore üle pika aja. Aga blogi avaldamise päeval oli tuline kolmanda liiga lahing Kotka Staadionil ja juba kolmas Esiliiga B määramine pühapäeval Haapsalus. Ja üllatusi on veelgi, aga neid saab ridade vahelt juba blogi lõpus lugeda. 

Jalkalahingud Laagris ja Eesti-Malta mäng

Jalkalahingud Laagris on hooaja lõpus saanud korralikeks pärliteks, sest mänge siin on palju rohkem kui arvata oskaks. Käisin vaatamas erinevate liigade duelle(II Liiga, IV Liiga, U14 Esiliiga) ja kõige meeldejäävamaid emotsioone pakkus Harju JK Laagri III võistkonna IV liiga mängud, kus kõva reklaami tulemusena oli staadionil kahe mängu peale kokku 516 pealtvaatajat, ehk kiire matemaatika ütleb, et mängu kohta oli kohal 258 pealtvaatajat. Liiga ja Laagri Arena mitteametlikud publikurekordid murdusid. Eesti tugevuselt kuuenda liiga IV liiga kohta väga võimas tulemus ja kogukonnale samuti, lisaks loodi ka nn Laagri Ultrad fännklubi, mille hulka ma ka vähesel määral kuulun, sest omadele on alati tore kaasa elada. Vägev värk, veel on mõned mängud hooaja lõpuni jäänud, ehk saab staadioni samamoodi täis ja saab oma õhtuid sõporade ja jalka seltsis veeta. 

Vahepeal oli ka Eesti-Malta vutilahing, mida eelmises blogis kajastama pidin aga lükkasime ta edasi aga seda mängu vaatamas käisin ja kohtunike nädala raames ka veel koos teiste kohtunikega. Mäng oli väga äge, Eesti võit, palju väravaid, VARi sekkumisi, vägev atmosfäär ja muid huvitavaid jutte kohtunikeringis. Peale mängu möödus õhtu linna peal muidugi ka kergelt võitu ning kohtunike nädalat tähistades. Oli üpris tore õhtu jällegi A.Le Coq Arenal. Ja mis kõige tähtsam, uuel hooajal ei pea me olema enam mudaliigas rahvuskoondisega.

Ajalooline samm, VAR tuleb Eestisse!

Eesti jalgpall tegi revolutsioonilise sammu, ehk uuest hooajast hakatakse kasutama Premium liigas videokohtunike, mida oleme juba mujal maailmas igapäevaselt näinud, nüüd on ta lõpuks meie juures kohal. See on väga hea lüke, sest nähes, et Eestis on juba teistel pallimängude aladel videokorduste vaatamise võimalus kohtunikel olemas, siis nüüd kui jalgpall selle sammu lõpuks tegi, et teistele järgi jõuda Euroopas ning muuta mängu veelgi ausamaks ja publikule atraktiivsemaks, saab otsuse üle igati kahe käega poolt olla. Ütleme nii, et mina ootan juba huviga kuidas Eestis uuel aastal VAR töötama hakkab.

Elus peab vahel õnne ka olema

Eelmisel reedel sain üllatuse osaliseks, kui minu Instagrami DMi potsatas sõnum, kus raadio Star FM oli teatanud mulle, et olen võitnud 500€ väärtuselise paketi OktoberFestile, mis on siis Saksa Baierimaa traditsiooniline õllefestival, kus siis lauldakse, söödakse head ja paremat, ning mis kõige tähtsam, juuakse õlut. 
Ütleme nii, et see pole esimene kord kui midagi sotsiaalmeedias võidan, kunagi näiteks võitsin tasuta ämbreid kanakoibu minna sööma, üritustele muidu pileteid ka ja kunagi Soome laeva peal täitsin ka ära mingi angeedi, millest ise väga aru ei saanud aga nädalad hiljem olin võitud piletid Rootsi Astrid Lindgreni muuseumisse. Selles mõttes on loosimistega päris hea käsi olnud aga ükskord võiks hoopis mingi lotovõit ka üllatada, kui juba nii hea käsi on :)
Aga OktoberFest oli ülimalt vinge üritus, varasemalt ainult kuulnud sellest aga ise osaline nüüd olles, siis päris vinge värk, kui tulevikus uuesti selline võimalus peaks tulema, siis kindlasti läheks uuesti, söögid ja joogid olid megad, paremat teeb muidugi ainult ema, ärgem jätkem seda mainimatta.

 Laud oli head ja paremat lookas, sest kuidagi oli vaja 250€ krediit ära kasutada ;)

Kus on TOP10? Mis on täna selle asemel?

Tänases blogis TOP10 ei ole ja ma kahjuks kardan, et ei ole ka järgmises blogis, sest ürituse korraldamisega ei ole aega selle peale panustada aega, sest see on päris mahukas rubriik. Aga ta ei ole kuhugi kadunud, ta tuleb novembris tagasi, seda ma luban teile. 
Aga eelmise korra TOP10 vanasõnad ja tsitaadid pakkumiste eest lubasin panna välja 2 kinopiletit ükskõik millisele kinoseansile, siis fortuuna loosis seekord uhkeks võitjaks @eliskrais. Palju õnne talle ja võtan temaga ühendust. TOP10 pakkumistest tasub osa võtta, sest midagi võita on ju tore, tehes põhimõtteliselt mitte midagi. Seda rõõmu on tunnistanud ka kõik eelmised Kollase Särgi Jutude õnnelikud võitjad, kes ühel või teisel moel selle au osaliseks on saanud. 
Aga täna näitan 2 nädala fotot minu galeriist, milleks on kindlasti esmaspäeval tööl tehtud pilt oma töömasinast VOKist ja ülesrivistatud Tuule tõuksidest, mis on päris äge lüke öiselt swapperilt. Ilmselt järgmine kord näitan ka 2 nädala fotot minu galeriist ja siis tuleb TOP10 tagasi, ma luban teile.
Foto on siin:
SPORDIST: Terad on sõkaldest eraldunud, tibusid loetakse alles kevadel

Nagu ikka blogi lõpetab spordirubriik, kus teen tasuta reklaami huvitavatele spordiüritustele ja mängudele, nii Eestis, kui ka välismaa, tingimusega, kus eestlane on osaline. Olles patrioot, ei hakka mingit tilulilu reklaamima. Aga nagu rubriigi pealkirjast välja lugeda, siis jalgpallis on kõrgemates liigades pildid sisuliselt selged, sise pallimängu alade hooaeg sai hoo sisse ja seal loetakse tibusid alles kevadel. Aga nüüd kerge reklaam 2 nädala huvitavaimatele mängudele ja spordiüritustele ;)

Jalgpall:
Esiliiga B: 09.10 12:30 @Haapsalu Linnastaadion Läänemaa JK- Tartu JK Tammeka U21
Naiste Balti turniir 2022: 09.10 19:00 @Tartu Tamme Staadion Eesti- Fääri Saared TV: SoccernetTV
Tipneri karikavõistlused: 12.10 19:00 @A. Le Coq Arena Tallinna FC Flora- FC Elva
Esiliiga B: 15.10 12:30 @Hiiu Kunstmurustaadion Nõmme Kalju FC U21- Tartu JK Welco 
Premium liiga: 16.10 17:15 @Sportland Arena Nõmme Kalju FC- Tallinna FC Flora TV: ETV2
Naiste Meistriliiga: 16.10 12:00 @Saku Staadion Saku Sporting-JK Tabasalu TV: SoccernetTV
Tipneri karikavõistlused: 18.10 19:00 @Tartu Tamme Staadion Tartu JK Tammeka-Harju JK Laagri TV: SoccernetTV
Tipneri karikavõistlused: 19.10 19:00 @Sportland Arena FC Nõmme United- Paide Linnameeskond TV: Nõmme United YT
Saalijalgpalli superkarikas: 19.10 19:00 @Kalevi Spordihall Tallinna FC Cosmos- Viimsi Futsal
Esiliiga: 22.10 12:30 @Laagri Kunstmurustaadion Harju JK Laagri- FC Nõmme United TV: Nõmme United YT
Premium liiga: 23.10 17:15 @A.Le Coq Arena Tallinna FCI Levadia- Paide Linnameeskond TV: ETV2

Korvpall: 
PAF Liiga: 09.10 17:00 @Forus Viimsi Spordikeskus Viimsi/Sportland- Tartu Ülikool/Maks&Moorits TV: Delfi TV
PAF Liiga: 11.10 19:00 @Rapla Sadolini Spordihoone Avis Utilitas Rapla- BC Tarvas TV: Delfi TV
FIBA Europe Cup: 12.10 19:30 @Kalevi Spordihall BC Kalev/Cramo- Donar Groningen
FIBA Europe Cup: 12.10 19:00 @Pärnu Spordihall Pärnu Sadam- FC Porto 
PAF Liiga: 14.10 19:00 @Tartu Ülikooli Spordihoone Tartu Ülikool/Maks&Moorits- KK Keila TV: Delfi TV
PAF Liiga: 15.10 17:00 @Audentese Spordikeskus Tallinna Kalev/Audentes- Avis Utilitas Rapla TV: Delfi TV
PAF Liiga: 15.10 17:00 @Forus Viimsi Spordikeskus Viimsi/Sportland- BC Kalev/Cramo TV: Delfi TV, Inspira
FIBA Europe Cup: 19.10 20:30 @Veroli Budivelnyk Kyiv- BC Kalev/Cramo 
FIBA Europe Cup: 19.10 21:00 @Den Bosch Heroes Den Bosch- Pärnu Sadam
PAF Liiga: 23.10 17:00? @Keila Tervisekeskus KK Keila- BC Kalev/Cramo TV: Delfi TV
PAF Liiga: 23.10 17:00 @Forus Viimsi Spordikeskus Viimsi/Sportland- Tallinna Kalev/Audentes TV: Delfi TV

Võrkpall:
Balti liiga: 12.10 19:00 @Tartu Ülikooli Spordihoone Bigbank Tartu- Võru/Barrus

Ralli: 
Hispaania Kataloonia WRC ralli 20.10-23.10 @Hispaania TV: WRC+; TV3Sport

Vot nii, selleks korraks hakkamegi lõpetama, postitus tuli üllatavalt pikk, spordisündmusi on kahe nädala jooksul oi kui palju, mina saan tööd rügada veel üsna tükk aega enne kui puhata saab ja nautida seda mida elul pakkuda on.
Uus blogipostitus tuleb erandkorras välja esmaspäeval 24.oktoobril kui põhjuseks on 21.oktoobri õhtul toimuv minu sünnipäeva pidu, kuhu nii mõni hea sõber, kes seda blogi juhtub lugema kutsutud on. Niiet #7 tuleb erandkorras suht hilja aga ma luban, et kvaliteedilt ta ei kannata, sest siis on oi kui palju asju millest rääkida :)

Aga seniks olge tublid, nautige sügist, lehtede riisumist, vihmaseid ilmasid ja tumedaid öid. Näeme uuesti 24.oktoobril!


Instagram: @gert.kaaramees
Laagri hirm Instagramis: @duracell.the.rabbit
Facebook: Gert Kääramees
Snapchat: gert.kaaramees
UUS! BeReal: gert.kaaramees

#töökäib #kollasesärgijutud
G.K

Koos oma homiega, kes sai eelmisel nädalal 18! Sandaalid, Angry Birds ja punane sõstar olid teemas ;) Väga fotogeenilised vennad olime :)


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kollase Särgi Jutud #17: Uskumatud nädalad! ; podcasteri elu

Kollase Särgi Jutud #16: räägin tulevasest podcastist, reis Narva, grusiinid on ägedad tegelased, uskumatult hullud kolm nädalat

Kollase Särgi Jutud #8: mis toimus?; ref life: hooaja lõpp; TOP10 on tagasi; iga asi saab ükskord läbi; sport!; Jalka MMi ENNUSTUSMÄNG!