Kollase Särgi Jutud #9: spordisõprade maiuspala; ref life: võtame hooaja kokku, debüüt!; huvitav lennureis; TOP 10: MMi eri!; JALKA MMi ENNUSTUSMÄNGUGA LIITUMINE!

 Tere tere!

No nii hall argipäev ja esimene lumigi on nüüd ära tulnud ning oleme omadega jõudnud novembri keskele. Tore on teie ees olla täna rahvusvahelisel meestepäeval, uhke värk või mis. Aga ulme, mis kiirusel tegelikult aeg lendab, sest alles ma mäletan kui oli jaanipäev ning suve algus aga nüüd oleme jõudnud juba novembri keskele, kus vaikselt juba metsast kuuse järgi peab hakkama pool naljaga minema. Eks aeg lendab ka sellepärast, et need kaks nädalat, mis kahe blogipostituse vahel on, need lähevad nii kiiresti, et ise ka aru ei saa. Aga järgmised kuu aega lähevad samuti väga kiiresti, sest algab suur jalkapidu MMi näol, mis kestab tervelt kuu aega ja uskuge mind, kui iga päev hakkab esimene mäng kell 12 ja viimane algab kell 21, siis ajataju kaob täielikult. Täna tulebki rohkem juttu sellest algavast MMist aga kindlasti on veel huvitavaid teemasid, mis täna jutuks tuleb. Seega #9 alga!


Mis toimus?

Juba klassikaks saanud rubriigis vaatame otsa, mida huvitavat kahe nädala jooksul toimus. Õnneks on kaks nädalat läinud puhkuse noodil, sest kui Tuule hooaeg sai läbi, siis oli ka aeg võtta endal väike teenitud puhkus, kuhu sisse mahtus huvitavaid seikluseid ajakirjanduse rindel, isegi ootamatult üks jalgpallimäng sai teenindatud, kossus sai veidi vilistatud ja korra sai isegi lennujaama külastatud. Ega paljud polegi kursis, mis ja kus käisin aga sellest juba omaette teemana. Muidu läks tõesti väga kiirelt aeg, see on nagu nuhtlusena puhkustele kohane, sest just siis see aeg tiksub kõige kiiremini, olgugi, et minutis alati 60 sekundit on. Ega siia rohkem polegi mul lisada, rohkem tahaks rääkida ikkagi veidi allpool, et teilgi oleks huvitav.

ref life: võtame hooaja kokku, debüüt kossus!

No nii nagu lubatud, siis jalka hooaeg on nüüd küll ametlikult läbi, sest viimased mängud mängiti ära juba eelmisel pühapäeval ning sel pühapäeval paneb ametliku punkti sellele ka jalgpalligala. Aga kui ma arvasin, et ongi tõesti kõik, siis nii ei olnud. Pühapäeva hilisõhtul tuli mulle määramine II liiga üleminekumängule Keilasse, mis eeldatavalt oleks pidanud väga tuline tulema, sest seeria esimene mäng jäi 1:1 viiki. Kohtunikega oli kontsentratsioon paigas, et mingeid rumalusi selles väga tähtsas mängus sisse mitte lasta ja ütleme nii, et saime päris hästi hakkama. Mäng hakkas tuliselt, olukordi tekkis kohe mõlemale poole, rõõm tõdeda, et kohale tulnud fännid hakkasid häälekalt kaasa elama trummide ja viledega. Siiski Keila surus oma varasema II liiga kogemuse peale ja lõi riietusruumi kaks väravat kaasa. Teisel poolajal Keila ei pakkunud Pärnule erilist varianti ka ning 5:0 tulemusega säilitasid oma koha II liigas. Ütleme nii, et selles mängus oli finaali lõhna kuni 25 minutit, siis muutus see kahjuks üle ühe satsi showks. 
Aga aga, debüüt jah...tehtud. Olles ise 12 aastat korvpalli juures mängumehena oldud, siis oli aeg mängule tagasi anda ja hakata õigustmõistma. Debüüdiga Sakus võib igati rahule jääda, sest mäng ise oli väga intensiivne, kuid mitte nii põnev, sest ühe võistkonna pikem pink otsustas mängu ära. Aga teine mäng see eest tüdrukute U19 liigas oli lõpusekunditeni väga põnev, sest kõik läks lõpu peale. Keilas sai ka käidud U14 tüdrukute mänge vilistamas, aga see nii põnev ei olnud, sest ainukesed, kes tuju rikkusid olid treenerid, neil oli alati midagi öelda. Kurb, et siiamaani pole sellised treenerid kuhugi ära kadunud. Aga neli mängu tehtud ja blogi avaldamise päeval olen vilistamas Lasnamäel Play Arenal Naiste Esiliiga kohtumist. Talihooaeg sai seega avatud. 

Aga nüüd võtame siis lõpuks jalka hooaja kokku:
Ametlike mänge: 57
Löödud väravaid mängudes, kus olin kohtunik: 281, keskmiselt 4,9 mängus
Minu liigutud kilomeetrid kõikide mängude peale: 283,7km, keskmiselt 5km mängus
Kulutatud kilokaloreid mängudes: 58194kcal, keskmiselt 1021kcal mängus
Külastatud erinevate staadionite arv: 32
Kõige rohkem mänge teenindatud staadion; kodustaadion Laagri, 7 kohtumist ja Viimsi 5 kohtumist
Pikimad reisid mängudele kodust TOP3: Kärdla Linnastaadion 114km, Pärnu kunstmuruväljak 110km ja Paide kunstmuruväljak 75km.
Kõige lühemad reisid mängudele kodust TOP3: Laagri kunstmurustaadion 750m, Hiiu Staadion 3,9km, ja Männiku kunstmuruväljak 5,9km.
Peakohtunikuna teenindatud mänge: 18
Abikohtunikuna teenindatud mänge: 39
Minu määratud penalteid: 12 ehk keskmiselt 0,67 mängu kohta
Minu antud kollased kaardid: 52 ehk keskmiselt 2,9 mängu kohta
Minu antud punased kaardid: 1 ehk keskmiselt 0,06 mängu kohta

Vot nii, ega rohkem huvitavaid numbreid öelda ei olegi, ega seda ma küll ei lugenud, mitu korda mis värvi särgiga, mingit mängu teenindasin, aga uuel hooajal, just for fun võiks katsetada aga see on juba vähe totter mõte. Aga muidu numbreid vaadates igati vinge hooaeg, kui sai neli mängu TOP liigas teenindatud, kahes telemängus olla ja mis kõige enam, Premium liiga võistkonda vilistada. Seega jalkast tuleb nüüd siin rubriigis pisike paus, et võib olla tulla veel võimsamalt tagasi. 

Huvitav lennureis, minipuhkus Hiiumaal!

Alustasin siis oma puhkust eelmisel nädalal, ega peale enda pere ei teadnud mu lennureisist Hiiumaale keegi. Läksin siis rahulikult teisipäeval rahulikult lennujaama, teades, et check-in lennule hakkab kell 16. Kõik protseduurid nii nagu peab, said lennujaamas tehtud ja edasi sai mindud oma värava juurde, kus ootasin oma 15-20min, et lennukile pääseda. Lennuk meenutas veidi sellist private jeti moodi asja, see on ka ju selge, et mingit ulme lennukit Hiiumaale sõiduks vaja ei ole. Lend ise möödus rahulikult, lennuk tegi veidi müra aga 20 minutit hiljem maandusime juba Kärdla lennujaamas. Sealt edasi sõitsin maakonnaliiniga Kärdlasse ja sealt omakorda jalgsi vanavanemate juurde, keda tahtsin veidi üllatada oma tulekuga. Selle aja jooksul oli ema saatnud mulle uudise, kus sama hommikune lend selle sama lennukiga, millega ma õhtul lendasin oli tühistatud, sest lennuk oli pärast õhkutõusu alarmi andnud. Oleks ta veidi varem sõnumi saatnud, siis oleks hirm nahas olnud küll, õnneks elusalt sain omadega üle mandri. 
Hiiumaal veetsin kaks päeva enamasti võtsin vabalt ning nautisin aega vanavanemate juures. Tagasi Tallinnasse tulin ikka bussi ja praamiga, ma ei ütle, et kerge hirm tekkis selle sama lennuki ees, aga pigem põhjus oli selles, et saaksin mõnusalt teha ettevalmistusi õhtuseks töö lähetuseks Saku Suurhalli.

-Vaade Tallinnale :)
-mina Kärdla Lennujaamas ;)

Möllasin pressitsoonis ;)

Õhtu Saku Suurhallis, pressitsoonis Eesti-Rootsi korvpalli MMi valikkohtumises oli vägev elamus, kui sain sisuliselt platsi kõrvalt näha, kuidas meie Eesti poisid üritasid Rootsi poistele hambaid näidata. Südames olin muidugi eestlaste poolt aga sisimas lootsin ühte Rootsi mehe Simon Birganderi heale esitusele, kellega pärast tegin vähe pikemalt juttu ka. Pikem intervjuu temaga ilmub välja paari nädala jooksul Korvpall24.ee portaalis. Aga tore oli vestelda Rootsi koondise ühe liidri ja mehega, kes mängib väga tugevas Hispaania kõrgliigas igapäevaselt. Ja sain oma rahvusvahelise debüüdi tehtud, kuna mäng oli ikkagist FIBA ehk rahvusvahelise alaliidu eligiidi all, siis märgiline ta oli. Õnneks kogemus välismaalastega on olemas, sest kui mäletate, siis minu kõige esimesed intervjuud olid ju Bc Kalev/Cramo lätlase Martins Meiersi ja ukrainlase Oleksandr Kovliariga. 
Aga see ei ole kõik selle rubriigi lõpetuseks, teisipäeval tegin veel Audentese Spordikeskuses intervjuu ühe talendika noormängijaga, kes kusjuures on hetkel samuti Artekas, niiet omadega on alati tore häid lugusid teha. Kellega, see las jääda veel saladuseks. 
Aga muidu loe korvpall24.ee portaalist toredaid kossujutte, kui vähegi sulle see huvi pakub.

-vedas et BeReali teade tuli :)

TOP10: JALKA MMi eri, minu TOP10 satsi MMil


No nii, TOP10 ikka ja jälle. Täna on ta jalka MMi eri, sest me ei saa kuidagi tähelepanu sellele suurturniirile jätmata jätta. Siit tulevad minu kümme lemmikut selle aasta MMilt, kes mind sümpatiseerivad, võite vastu vaielda mulle aga minu otsust ei muuda.

10. Taani
Taanlased on viimasel ajal suurepärast jalgpalli mänginud, kokku on saanud päris tummine punt ja nagu me mäletame, siis eelmisel MMil esinesid ka päris hästi nii, et eks näis, mis neist tulla võib.
9. Poola
Poola jalgpall on mind viimasel ajal kõvasti sümpatiseerima hakanud, eriti see kui ühtse pundina nad mängida võivad. Ma arvan, et seekord lööb Robert Lewandovski ka oma esimese värava MMil Poola eest. 
8. Portugal
Portugal, Portugal, Portugal, ega mul nende kohta polegi eriti öelda, Ronaldo viimane suurturniir, peavad täiega panema.
7. Belgia
Belgia on korraliku Ameerika mägesid korraldanud viimasel ajal, seda selgitab ka kaotus Jaapani vastu vahetult enne MMi. Neil võib tummine punt olla aga veerandfinaal võib jääda nende laeks. 
6. Holland
Holland on väga huvitava koosseisuga MMile peale tulemas, noor ja vihane punt võib päris palju asju korraldada. Palju seda neil teha lubatakse, eks see selgub peagi.
5. Inglismaa
Inglismaa on selle MMi kõige kallim sats, aga viimase aja tulemused Rahvuste liigas ei anna eriti suurt lootust neile. Nende puhul võin kindel olla, et see MM ,,It´s not coming home´´.
4. Brasiilia
Esimene riik minu edetabelis väljaspool Euroopat. Brasiilia suursoosikuna on mul neljas, sest nad väga ei sümpatiseeri mind aga kõrge lend võib neil tõesti tulla, sest üpris vägev koosseis on neil kokku tulnud ja finaalipääsu ma isegi ennustaks, kõik sõltub vastastest.
3. Saksamaa
Saksamaa võiks teha suurepärase turniiri, sest koosseis on neil vägev ja peaks lubama suuri tegusid teha. Sakslastel on ka hea peatreener Hansi Flick, kes on näidanud, et ta suudab selle koondise mängima panna küll. Nendele hoian küll pöialt.
2. Argentiina
Argentiina on kindlasti üks suursoosikuid sel aastal, seda ma võin kinnitada, see pühendumus, millega nad MMile tulevad ja tulemused valiksarjas annavad märku, et nendega tuleb arvestada ja Lionel Messi viimasel suurturniiril tuleks võtta see MM tiitel ära, mis mitu korda käest libisenud on. Mina oleks väga õnnelik, kui Argentiina MMi kinni paneks.
1. Prantsusmaa
Ja minu lemmikud...PRANTSUSMAA! Seda teavad juba kõik, et prantslased koondiste tasandil sümpatiseerivad täiega. Valitsevate meistritena peab klassi näitama, mis siis, et teatud needused tuleb esialgu ületada ja tulemuse mõttes esinema kindlasti paremini kui Rahvuste liigas. Les bleus võib sel MMil korraldada küll, ärge mulle nende mängu ajal küll kirjutage, sest siis teate küll, et võib kriitiline hetk olla. Võiks ju tulla teine järjest...eks näis ;)

Vot aga MMi avamäng on juba pühapäeval, pange valmis, hakkabki lõpuks pihta!

VEEL JÕUAD LIITUDA JALKA MMi LIIGAGA!

Sõbrad, kuna MM hakkab kohe, siis on viimane aeg liituda Kollase Särgi Jutud liigaga. Ennustusvõistlus, kus peab lihtsalt ennustama, kes võidab või kas mäng jääb viiki. Panen tingimused ka siia alla, palun, kes liitunud veel ei ole, siis tehke seda ja kutsu enda sõber ka mängima!

Reeglid on väga lihtsad #kollasesärgijutudliiga:
-Mine lehele: https://mm2022.soccernet.ee/tulemuse-ennustus/mm2022/ennustus/sobraliigad
-Logi sisse kas enda Facebooki, Soccernet.ee. Google või Twitteri kontoga
-Vajutades ..Sõbraliigad´´ nupule
-Sisene sõbraliigasse koodiga: ,,kt46rpbino´´
-Jaga koodi ka oma sõbrale ning kutsu tedagi minu liigaga liituma!
-Veendu, et su kasutajanimel oleks vähemalt üks perekonnanime täht, et ma eeldaks, kes sa oled (nt: Gert.K)
-Süsteem on väga lihtne, pead valima, kes võidab mängu või mäng jääb viiki. Iga õigesti pandud tulemuse eest teenid 3 punkti. Valesti pakkumisel ei kaota punkte ega ei teeni juurde ka :)
-Tee esimese ringi panused kohe ära, pärast esimest ringi jagan tulemusi ka oma Instagramis ja see annab märku teise ringi panuste tegemiseks! Selle jaoks vajuta nupule ,,Tulemuse ennustus´´
-Küsimuste korral kirjuta julgelt mulle ükskõik millisesse sotsiaalmeedia platvormi ;)
-Have fun ja palju edu!
-AUHINNAD!
1.koht: Vinge mitte kõigil olev tutikas Tuule sinist värvi kiiver ja 12 pudelit enda valitud Beliefi
2.koht: LIDLi 20.- kinkekaart ja ja blokk enda valitud Põltsamaa mahla
3.koht: 24 0,33l purki, kas Coca-Colat, Coca-Cola Zerot, Fantat või Sprite
P.S Liigaga võid liituda ka turniiri ajal, aga siis pead olema eriti terav!


SPORT! MM hakkab aga Eesti spordist ei võta tähelepanu ära!

Eesti sport läheb sõltumata MMist edasi ja toredaid mänge ja sündmusi on Eestis toimumas päris hulganisti. Mina teen tasuta reklaami siin ainult Eesti satside omavahelistele kohtumisetele või suurtematele rahvusvahelistele kohtumistele, mis jäävad blogi kahe nädala sisse. 

Korvpall:
Kaamos karikavõistlused: 21.11 19:00 @Tartu Ülikooli Spordihoone Tartu Ülikool Maks&Moorits- Pärnu Sadam TV: Delfi TV
Kaamos karikavõistlused: 21.11 19:30 @Kalevi Spordihall BC Kalev/Cramo- Avis Utilitas Rapla TV: Delfi TV
FIBA Europe Cup: 23.11 19:00 @Pärnu Spordihall Pärnu Sadam- Heroes Den Bosch TV: Delfi TV
Kaamos karikavõistlused: 23.11 19:00 @Audentese Spordikeskus Tallinna Kalev/Audentes- KK Viimsi/Sportland TV: Delfi TV
FIBA Europe Cup: 23.11 19:30 @Kalevi Spordihall BC Kalev/Cramo- Kiievi Budivelnyk TV: Delfi TV
Naiste EM kvalifikatsioon: 24.11 18:00 @Kreeka Kreeka- Eesti TV: FIBA Youtube
PAF Liiga: 26.11 17:00 @Pärnu Spordihall Pärnu Sadam- Avis Utilitas Rapla TV: Delfi TV
PAF Liiga: 27.11 17:00 @Rakvere Spordihall BC Tarvas- KK Viimsi/Sportland TV: Delfi TV
Naiste EM kvalifikatsioon: 27.11 18:00 @Tartu Ülikooli Spordihoone Eesti- Portugal TV: Delfi TV ja Inspira
Kaamos karikavõistlused: 28.11 19:00 @Pärnu Spordihall Pärnu Sadam- Tartu Ülikool Maks&Moorits
PAF Liiga: 29.11 19:00 @Rapla Sadolini Spordihoone Avis Utilitas Rapla- KK Keila TV: Delfi TV
FIBA Europe Cup: 30.11 19:00 @Pärnu Spordihall Pärnu Sadam- Freiburg TV: Delfi TV
Kaamos karikavõistlused: 30.11 19:30 @Forus Viimsi Spordikeskus KK Viimsi/Sportland- Tallinna Kalev/Audentes TV: Delfi TV
FIBA Europe Cup: 30.11 19:30 @Kalevi Spordihall BC Kalev/Cramo- Happy Casa Brindisi TV: Delfi TV

Võrkpall:
Balti liiga: 27.11 17:00 @Pärnu Spordihall Pärnu VK- Selver/TalTech


Paras tugitoolispordi hooaeg ongi nüüd algamas, viimane võimalus on veel liituda Kollase Särgi Jutud liigaga ja möllata koos meiega see kuua aega, mis seda MMi järjest tuleb. 
Aga sellega tõmbame täna otsad kokku, järgmine blogi on uhke #10, kus ma teemasid teile öelda ei oska veel aga küll ma teile jälle midagi huvitavat välja leiutan. 

Järgmine blogipostitus tuleb juba detsembri kuus, ehk kohtume teiega uuesti kahe nädala pärast 3.detsembril.

Olge mõnusad ja näeme jälle!

Instagram: @gert.kaaramees
Laagri hirm Instagramis: @duracell.the.rabbit
Facebook: Gert Kääramees
Snapchat: gert.kaaramees
BeReal: gert.kaaramees
E-mail: gert.kaaramees@mail.ee

#töökäib #kollasesärgijutud
G.K








Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kollase Särgi Jutud #17: Uskumatud nädalad! ; podcasteri elu

Kollase Särgi Jutud #16: räägin tulevasest podcastist, reis Narva, grusiinid on ägedad tegelased, uskumatult hullud kolm nädalat

Kollase Särgi Jutud #8: mis toimus?; ref life: hooaja lõpp; TOP10 on tagasi; iga asi saab ükskord läbi; sport!; Jalka MMi ENNUSTUSMÄNG!