Kollase Särgi Jutud #11: mis toimus?; TOP10: MMi pööraseimad mängud; jõulud; seiklused Viljandis; SPORT!

 Hei hopsti!

Detsember täies hoos, paks lumi on maas, ilmad on talvele kohased ning tubane hooaeg on sisuliselt alguse saanud aga minu blogi matk on jõudnud 11. postituseni. Huvitavad ajad on olnud, kahe nädala jooksul toimunud päris huvitavaid asju alustades kossu ja jalka mängude vilistamisest, kohtunike hooaja lõpetamisest Viljandis, tööl käimisest ja Jalka MMi play-off mängude vaatamistest. Kõige pullim oli see, et elu sees polnud ma nii võimast lumetormi näinud, kui seda oli hiljuti tsüklon Birgit, mis tegi väga palju paksu pahandust, eriti saartel. Ja ega linnas ka, päris korralik lumi oli ja siiamaani on, et ei mäleta küll, millal viimati enne jõule selline paks kiht maha sadanud on, pigem on nii, et tuleb pärast aastavahetust, sel aastal oli ilmataadil vähe teine plaan. Aga sellest enam me ei räägi, see on minevik aga kõigest muust mida mainisin väikest viisi blogis täna juttu tuleb. 

Mis toimus?

Alustasime kahe nädalast perioodi Viimsis, kui vilistasin kahte U16 poiste mängu, omaette huvitavad olid need, sest noortekorvpallis kohtunike praadimine treenerite poolt on päris aktuaalne teema igal pool. Seda juhtus ka meil Viimsis aga ei lasknud end sel viisil segada ja saime vastavalt treenereid ka hoiatatud. Pärast sai käidud esimest korda ka Viimsi H20 Aquapargis, mis oli väga huvitav koht, sest seal sai torudest alla lastud väga palju. Päev hiljem käisin Männiku jalgpallihallis vilistamas U15 sõpruskohtumist Saue ja Nõmme Kalju poiste vahel. Omaette huvitav kogemus oli seegi, sest oli päris külm, hall oli päris pime ja olukordi, mida tavapäraselt harva juhtub, juhtus kohe kuhjaga, näiteks see kui väravavaht võttis palli kätte väljaspool oma karistusala, kus ta seda teha võib. Aga siis sai mõned päevad tööd tehtud, MMi mänge vaadatud ning siis saabus päev, kui läksin Viljandisse kohtunike hooaja lõpetamisele, millest tuleb veel eraldi juttu. Ja siis teine nädal läks töötades, üle pika aja käisin ka Lasnamäel, kui ema andis ülesande käia ühes huvitavas poes, mis tõesti oli väga huvitav, sest hinnad olid uskumatult soodsad, kes oleks arvata osanud, et tollest poest saab väga hea puidust kirve kõigest 4,70-ga. Tegemist on siis vene odavketi MERE poega, mis on täis päris palju huvitavat kraami ja soovitan kõigil, kel vähe võimalik, käia ja piiluda oma silmaga pood üle. Aga muidu päris värvikirevad kaks nädalat olid, ehk tegevust oli küllaga. 

Seiklused Viljandis!

Kohtunike hooaja lõpetamine leidis siis aset 10.detsembril Viljandis, kui kokku tulid kohtunikud üle Eesti. Tallinnast sai hommikul rongiga Viljandi poole mindud ja lõunaks olin kohal. Mida ma rongiga sõites mitu korda mõtlesin aknast välja vaadates, et paganama ilus maa on see Eestimaa on, nii ilus oli vaadata valgeid põlde ja puid, silm puhkas. Aga kohapeale jõudes kogunesime oma ööbimiskohas, kus võeti hooaeg kokku ja tehti teadmistetest. Siis oli minek trenni Männimäe jalgpallihalli, tunnistan, tegemist on ühe Eesti parima sisehalliga, kus mängisime kohtunike jalgpalli, mis tähendab siis mängu ilma kontaktita. Seal muidugi tabas korralik ebaõnn, sest suutsime võistkonnaga jääda viimaseks. Aga osavõtu rõõm oli vast kõice tähtsam. Trenn tehtud, siis ootas õhtusöök Stefani isa šašlõkirestoranis, kus pakuti väga maitsvat Armeenia šašlõkki. Ja siis sai vaadatud ära mäng Inglismaa ja Prantsusmaa vahel, kus minu lemmikud prantslased võidu võtsid. Ega nagu ikka siis iga sündmus lõppeb peoga ja nii läks ka meil kui Viljandi öölokaale sai külastatud. Ja hooajale sai väga korralik täpp i-le peale pandud. Mina igatahes ootan juba uue hooaja algust.

TOP10: MMi pööraseimad mängud

10. Prantsusmaa- Tuneesia
Mäng, mis oli nagu trenni eest Prantsusmaale ja Tuneesia lootis veel edasipääseda. Tuneesia küll võitis aga me lõpuks teame, et vahetusmängijatega Prantsusmaa oli nii kui nii alagrupi võitnud ja täna on nad juba teist turniiri järjest finaalis.

9. Maroko- Belgia
Vot see oli üks pöörane mäng, kus sai sisuliselt selgeks, et Belgia kuldse põlvkonna aeg sai läbi katastroofiga ja Maroko seiklus jätkus kuni poolfinaalini.

8. Kamerun- Brasiilia
See oli mäng, kus jällegi brasiilasetel polnud enam midagi mängus ja Kamerun mängis fännidele. Ja sisuliselt viimasel minutil pandi brasiilastel suu kinni. Ja tore oli näha, kuidas Kameruni mängija pärast teist kollast kaarti punase kaardi vastu võttis, siis oli tõesti turniiri vägevaim moment.

7. Lõuna-Korea- Portugal
Lõuna-Korea jaoks oli kõik veel mängus ja Portugal võis mängida ilma pingeteta, mis tähendas, et võisid Koreale olukordi lubada. See lõppes nii, et aidati Korea edasi kaheksandikfinaali. Mäletame, et pärast seda mängu jäi Ronaldo ka pingipoisiks.

6. Saksamaa- Jaapan
See mäng pani kohe sakslastel selja vastu seina, kiirest penaltist arvati, et kõik on tehtud aga vastupidi, Jaapan üllatas sealt, kus üllatust ei oodanud ja võttis uskumatu võidu sakslaste üle, kes sisuliselt said pärast seda mängu kohvreid pakkida.

5. Maroko- Portugal
See mäng viis ära mõnede unistuse näha finaalis Ronaldo- Messi vastasseisu ja Maroko muinasjutt sai jätku, kuniks Prantsusmaa nende loo ära lõpetasid. Aga enne mängu arvasid kõik, et Portugal sõidab Marokost üle, sest näha oli, et nende toss oli otsas aga võta näpust, jõudu oli rohkem kui arvata oleks osanud.

4. Maroko- Hispaania
Mäng mida elu sees poleks arvanud, et see mäng oleks lisaajale läinud ja Hispaania ei oleks varem seda mängu ära võitnud. Aga kui mäng läks penaltitele, siis nähes täiesti läbi olnud marokolasi, siis ei oleks näinud, kus püss pakunud oleks aga pauk tuli sealt, kus seda oodanud ei oleks. Maroko väavavahi imelised tõrjed saatsid hoopis hispaanlased kohvreid pakkima.

3. Brasiilia- Horvaatia
Turniiri eel üli suureks suursoosikuks olnud Brasiilia veerandfinaalis koju oleks pidanud minema. Lisaajal Neymari värav andis lootust muinasjutu jätkuks aga Horvaatia kiire viigivärav, pani i-le täpi peale. Penaltiseerias tegi Livakovic üli head tõrjed, tasuks koht poolfinaalis Brasiilia asemel.

2. Hispaania- Jaapan
Mäng, mida kohtunikuna oli väga huvitav vaadata. Eriti Jaapani võiduvärava olukord, kus pall kaheldavalt ülejoone käis aga lõpuks avaldas FIFA video, kus tõestati, et pall oli 1,88mm ikkagi sees. Huvitav olukord tõesti, eriti sakslaste jaoks, kellele see värav ära otsustas turniiril edasimängimise.

1. Saudi Araabia- Argentina
See oli korralik pauk, kui tegemist oli esimese mänguga kell 12 ja äratas korralikult ülesse kui Saudi Araabia võitis Argentina üle väga vägeva võidu, kus Saudid tegid oma rahvale rõõmu vaba päeva näol, sest suurriiki MMil nagu Argentina, siis isegi meie väikeses Eestis oleks samad lood ilmselt olnud. Aga Argentina näitas, et ka esimese mängu ehmatusest on nad võimelised end mängima MMi finaali.

Järgmises TOP10s võtan oma aasta kokku!
P.S Jalka MMist veel, vaadakse IGs üle video minu koduse eksperdi Duracelli ennustustest, kes MMi kinni paneb ;)

SPORT: aastalõpp pakub põnevaid lahinguid


Aastalõpp pakub põnevaid spordisündmuseid igale maitsele ja igal erineval alal aga siinkohal olekski mõistlik välja tuua mõned põnevaimad mängud, mis lähiajal ees ootamas on.

Jalgpall:
FIFA Jalgpalli MM finaal: 18.12 17:00 @Katar Argentina- Prantsusmaa TV: ETV2
Aastalõputurniir 2022: ...-30.12 @Kalevi Spordihall TV: EJLTV

Korvpall:
Kaamos karikavõistlused Meeste finaal: 18.12 19:00 @Narva Spordikeskus TV: Inspira, Delfi TV
PAF Liiga: 20.12 19:30 @Keila Tervisekeskus KK Keila- BC Kalev/Cramo TV: Delfi TV
PAF Liiga: 21.12 19:00 @Audentese Spordikeskus Tallinna Kalev/Audentes- Pärnu Sadam TV: Delfi TV
PAF Liiga: 22.12 18:00 @Nord Cramo Spordihoone BC Kalev/Cramo- TalTech/Optibet TV: Delfi TV
PAF Liiga: 23.12 19:30 @Keila Tervisekeskus Keila KK- BC Tarvas TV: Inspira, Delfi TV
PAF Liiga: 28.12 19:00 @Audentese Spordikeskus Tallinna Kalev/Audentes- KK Viimsi/Sportland 
TV: Delfi TV
PAF Liiga: 28.12 19:00 @Pärnu Spordihall Pärnu Sadam- TalTech/Optibet TV: Delfi TV

Minu jõulusoov

Ega palju öelda ei olegi, kui need jõulud veeta endale kõige lähedsemate inimestega hea toidu ning 
seltskonna ümber. Jõulud on andmise aeg ja kingitusi saada meeldib kõigile ja veel enam teha neid teistele,
sest näha neid rõõmsana on kõige suurem kingitus, mida teha saab. Hpidke ennnast ja teisi, nii need jõulud
hästi ka lähevad.
Soovin teile rahuliku jõuluaega!


Vot sellisel noodil me täna lõpetamegi, aasta lõppu tuleb veel üks postitus, kus mõttes on üks üllatus ja TOP10 idee on ka olemas, mida juba tasapisi mainitud sai. Ja järgmises blogis selgub ka. mis kujul me omadega edasi läheme, kas läheme, kuidas läheme jne. 

Seni aga olge tublid, püsige terved, olge tormi eest peidus ning nautige aastalõppu koos jõuludega hästi!

Näeme jälle siin 30.detsembril!

KUI Tahad näha, millega tegelen väljaspool blogi, siis hakka mind jälgima sotsiaalmeedias:
Instagram: @gert.kaaramees
Laagri hirm Instagramis: @duracell.the.rabbit
Facebook: Gert Kääramees
Snapchat: gert.kaaramees
BeReal: gert.kaaramees
E-mail: gert.kaaramees@mail.ee

#töökäib #kollasesärgijutud
G.K

-Vive Le France

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kollase Särgi Jutud #17: Uskumatud nädalad! ; podcasteri elu

Kollase Särgi Jutud #16: räägin tulevasest podcastist, reis Narva, grusiinid on ägedad tegelased, uskumatult hullud kolm nädalat

Kollase Särgi Jutud #8: mis toimus?; ref life: hooaja lõpp; TOP10 on tagasi; iga asi saab ükskord läbi; sport!; Jalka MMi ENNUSTUSMÄNG!