Kollase Särgi Jutud #16: räägin tulevasest podcastist, reis Narva, grusiinid on ägedad tegelased, uskumatult hullud kolm nädalat

 Ahoi sõbrad!

Täpselt samamoodi alustasin ka kolm nädalat tagasi ka postitust Instagramis, kus kuulutasin koos oma hea sõbra Kerritiga, et hakkame koos podcasti tegema. Ja tänaseks päevaks on meil olemas podcasti nimi ja lausa ka logo. Sellest tuleb juttu blogi lõpus, et ikka kõik muud jutud saaksid räägitud ega jääks vahele. Aga viimased kolm nädalat on üldse väga hullud olnud, sest on vaja olnud käia tööl, vilistamas ja puhkusest oli asi kaugel. Täna kui blogi avaldan, siis on esimene vaba päev, kus päeva plaanis ei ole mitte kui midagi. Aga see ongi ideaalne päev, et avaldada uus blogi, mis just kõige pikem ilmselt ei tule aga see eest tasub pilgud heita varsti Instagrami poole, kus iga hetk peaks saabuma midagi huvitavat seoses podcastiga. Sellega ongi hea hakata pihta jutuga, mis täna jutustamist vajaks. Ref life rubriik tuleb täna eriti pikk, sest vahepealse aja jooksul käisin 3x3 turniiri vilistamas, teenindasin 12 korvpallikohtumist ning vilistasin ka ühte koolinoorte meistrivõistluste turniiri. Lisaks veel avasin oma ametliku jalgpalli hooaja Narvas Esiliiga B mänguga. Tööd oli ka üllatavalt palju, õnneks suvi hakkab tulema ja loodetavasti Eesti rahva tervis koos sellega saab ka paremaks. Vot sellega sai kiirelt ja lihtsalt kokkuvõetud, mis toimus kolme nädalaga ja hakkame nüüd täpsemalt rääkima, mis vilesid kogetud sai märtsikuu jooksul, sest järgmised viled ootavad ees alles aprillis. 

Ref life: uskumatu, mis tasemevahed, koolidevaheline 3x3 oli päris vägev, hooaja avapauk Narvas

Alustasin siis oma kuud Keilast, kus vilistasin kahte U16 poiste mängu. Sellega õnneks ei olnud väga suurt probleemi, sest need mängud läksid üllatavalt lihtsalt, U16 II-divisioni kohta oli isegi päris korralik tase. Päev hiljem läksin Lasnamäele vilistama U18 mänge, tõsine kultuurišokk. Esiteks riietusruum oli nagu vannituba, teiseks saali minnes üllatuseks ei teinud koostööd 24-sekundi kell ja võistkonnad samuti ei olnud väga erilisel tasemel. Esmaspäeval sain ootamatu kutse minna vilistama 3x3 koolinoorte meistrivõistluste Harjumaa etappi Jüris. See oli päris huvitav turniir, sest seal ikka osati korvpalli mängida ja turniiri eest maksti ka päris hästi. Sealt edasi tuli üks tüdrukute mäng samuti, mida huvitavate juhtuste kokkusatumisetel, pidin esialgu üksinda vilistama. Aga õnneks teine kohtunik saabus avaveerandi lõpus. Edasi tuli pühapäev, kus kutsuti U14 mängu vilistama ei kuhugi mujale kui muidugi Play Arenale, mis peaks ka tavaliselt kahe kohtunikuga olema aga ka sedagi mängu pidin ootamatult üksi vilistama. Siis ootas mind esimene play-off mäng kossukohtuniku karjääris, kui sain teenindada naiste Esiliiga veerandfinaal kohtumist. Kuna kokku läksid põhiturniiri esimene ja kaheksas, siis ega väga palju küsimust ei olnud, kes sealt seeriast edasi ka läheb. Audentes pani esimese veerandajaga juba asjad paika, ega jätnud pikka mõtlemisainet vastastele. 

Liikudes uude nädalasse, siis oli laupäeval kolm mängu, üks oli poiste U16 esimese divisioni oma ja teised kaks neljanda divisioni mängud. Ja no mida mänge, täiesti uskumatu, mis tasemevahed, U16 esimene division on selline, kus juba mängivad lootustandvad kossupoisid ja siis lähen otse esimese divisioni mängult neljanda divisioni mängule, kus on sellised tasemevahed sees ja ma olen uskumatult pettunud, et üldse sellistel mängudel kahte kohtuniku vaja on. Ütleme nii, et poisid peavad seda kossuvärki vähe rohkem harjutama ja lihast koguma. Pühapäev viis mind Narva, millest lähemalt järgmises rubriigis. Kossuviled polnud kaugletki sellega läbi, kui läksin Gustav Adolfi Gümnaasiumisse vilistama Tallinna Koolinoorte Meistrivõistluste põhikoolide etappi. Väike saal, mitte eriti atleetlikud mängijad, eks see paras katsumus omaette oli, kohalik kool GAG võttis lihtsa etapi võidu ja liikus edasi finaalidesse. Kusjuures üks mäng jäi veel seisuga 60:0, mis pani kukalt krutsima, sest nõmmekad panid Ehte kooli poisid ikka nii maa alla, pärast mida anti kõik loobumiskaotused. Mis teha, kui koolil tõsised kossupoisid puuduvad ja vaja pea ees sisse visata hoopis korvpalli kaugsed mängumehed. Aga see pole veel kõik, mind ootab 3.aprillil ees veel sama etapp ainult tüdrukute oma, eks see ole veel hullem katsumus, kuid kui makstakse hästi, siis tasub minna. 

Kolmapäeval sain ootamatu kutse reedeks Ring Spordihoonesse minna vilistama ühte EYBLi U17 finaalide kohtumist, kus kohtusid omavahel Gruusia sats BC Hyundai ja Läti sats Jugla. Mäng oli iseenesest äge, grusiinid olid sellised suured maapoisid, kohe näha, et mägedes on elu vähe teine, lätlased vähe peenemad ning kiiremad. Mängu võitsid muidugi grusiinid lõpuks aga see, mis pärast toimus, vot sellist asja nägin esmakordselt. Lugege nüüd...nimelt siis vahetasin oma riided ära, et kiirelt kodust läbi minna ja tööle minna ning läksin spordihoonest välja oma tellitud taksot ootama. Grusiinid on ju tuntud sellepoolest, et üle poolte nendest suitsetavad. Vot sellist asja ma nägin esimest korda kuskil spordivõistlustel, et peale mängu tulid õue suitsetama poisid, kes alles hetk tagasi mängisid. Saaks aru, et salaja aga ei, mõlemad treenerid tulid ja suitsetasid nendega KOOS. Teist nägu ka ei tehtud, see näitab kui erinevad kultuurid meil on. Aga noh, mis seal ikka, grusiinid üllatasid mind ja sellepärast nad tegelikult nii äge rahvas ka on. Vot selline jutt siia ref life rubriigi lõppu, järgmised jutud juba uues blogis, siis on juba rohkem jalgpalli ka loodetavasti sees. 

-Uskumatu aga tõsi, see on koolikoss

Aasta avatud ametlikult Narvas

Hurraa, hooaeg sai avatud Narvas. Kohe määrati ära mäng kohta, mida hooaja alguses iga kohtunik vähe pelgab, sest ette tuleb võtta pikk autosõit. Loodetavasti ei pea hooaja jooksul rohkem nii pikkasid reise ette võtma, kindlasti üks mäng Hiiumaale tuleb, aga see mulle sobib väga hästi. Õnneks sõit ei olnud sugugi igav, sest brigaad oli igati tasemel. Narvas ootasid huvitavad tingimused, väljak iseenesest oli okei, minu nurgas oli väikene loik ainult, ilm oli ka hea ning publikut samuti kogunes mängule päris omajagu. Mäng ise oli väga võituslik, esimesed 30min võrdne, kuni Narva haaras Läänemaa ees eelise värava näol. Esimese poolaja lõpus teeniti ka penalti, mis lõpuks ka sisuliselt mängu ära otsustas, sest enam ei paistnud Läänemaal kuskilt jõudu mängu tagasi tulla. Lõpuks jäi hooaja esimese mängu seisuks 3:0 Narva kasuks, kusjuures mängus tuli välja anda 10 kollast ja kaks punast kaarti. See juba näitas, et mäng oli väga võitluslik. Loodetavasti järgmised mängud leiavad aset juba Tallinnale lähemal ning vihjeks võin öelda, et mul on uus Esiliiga B määramine ka olemas, õnneks Tallinnas ja see on leitav blogi all olevast tasuta reklaami kohas. Tore pühapäev Narvas. 

-Narva Kalev- Fama Staadion, kus mängitakse ka Premium liigat

Žurnalistikast ka

Vahepeal tegin ka ühe intervjuu Korvpall24.ee postaalile, kui käisin Audentese Spordikeskuses lugu tegemas Tallinna Kalev/Audentese mängumehe ja kuulsa koomiku Roger Andre väikevenna Rasmus Andrega. Lugu tuli kusjuures välja koos blogiga. Vutt vutt korvpall24.ee lahti ja lugema. Üks väike positiivne needus on küll mul vist Kalev/Audentesega, sest alati kui ma nende PAF liiga mängul olen käinud, siis on nad ka selle võitnud. Nagu teada oli siis kogu põhiturniiri peale võitsid nad üldse seitse mängu kokku, siis vähemalt neljal mängul olen ka mina kohal olnud. 
Järgmine intervjuu on mul plaanis järgmisel laupäeval Viimsis, kui on plaan teha üks intervjuu Ukraina suurklubi BC Prometey staarmängijaga. Töö käib.

Meistrite liiga, Euroopa liiga ja konverentsiliiga veerandfinaalide ennustused!

Aeg teha uuesti ennustusi! Kui Meistrite liigas panin 1/16 finaalides pihta kaheksast paarist seitse õiget edasipääsejat, siis ei näe ma ka probleemi, et nüüd kehvemini peaks minema. Euroopa liiga ja konverentsiliigaga on vähe teised lood, sest seal ma ausalt ei osanud eriti pakkuda aga nime ja mingi mineviku järgi teatud tulemuse järgi sai pandud paika ka järgmised edasipääsejad. Nimekiri on siin:

UEFA Meistrite Liiga: 


Benfica - Milano Inter

Real Madrid - Londoni Chelsea

Napoli - AC Milan

Manchester City - Müncheni Bayern


UEFA Euroopa Liiga: 


Feyenoord - AS Roma

Manchester United - Sevilla

Juventus - Lissaboni Sporting

Leverkuseni Bayer - Union Saint-Golloise


UEFA Konverentsiliiga:


KAA Gent - West Ham United

Lech Poznań - Fiorentina

Basel - Nice

RSC Anderlecht - AZ Alkmaar

SPORT: Eesti spordiajalugu igas mõttes, jalgpallis karika veerandfinaalid ja võrguhooaeg saab otsa

Eesti spordiajalugu sünnib kolmapäeval Tondiraba Jäähallis, kui BC Kalev/Cramo on võõrustamas FIBA Europe Cupi poolfinaalseerias prantslaste Cholet Basketiga. Ajalugu igas mõttes, sest sellise saavutuseni kuskil eurosarjas poolfinaali pääseda on suutnud ka omal ajal Tartu Rock, siis nüüd on ka Kalev/Cramo kord. Iga päev ei juhtu Eestis, et üks pallimängu võistkond suudab Euroopas nii kaugele jõuda, mis annab lootust, et Kalev suudab end ka medalitele mängida. Kindlasti minge kolmapäeval seda mängu saali oma silmaga kaema, mind kahjuks töökohustused ei luba aga kindalsti hoian väikest viisi pilku peal ja elan kaasa. Aga ka võrkpalli hooaeg saab lõpu, kui viimased mängud pronksiseeria ja finaalidega on ees, kindlasti tuleb seegi huvitav. Jalkas muidugi Premium Liiga läheb pärast koondisepausi edasi ning mängitakse ka karikavõistluste veerandfinaale. Sealgi huvitavad paarid ja huvitavad mängud. Kindlasti jääb ka kahe blogi vahele PAF Eesti-Läti liiga Final Four, mis toimub Tallinnas Unibet Arenal ning plaanin ka ise seda oma silmaga kaema minna. Nii, et sporti tuleb väga palju, mis tähendab, et käige aga kohal või vaadake kodust, kuid ma soovitan rohkem kohapeal käimist. Aga nüüd on aeg teha reklaami järgmise kolme nädala spordiüritustele.

Jalgpall:


Meeste A-koondis: 27.03 21:45 @Linz Austria- Eesti TV: Viaplay

Naiste Meistriliiga: 31.03 19:00 @Sportland Arena Tallinna FC Flora- Tartu JK Tammeka TV: SoccernetTV

Premium Liiga: 01.04 17:00 @Paide Kunstmuruväljak Paide Linnameeskond- Harju JK Laagri TV: Soccernet TV

Esiliiga B: 02.04 12:30 @Hiiu Staadion Nõmme Kalju U21- Tartu JK Welco

Premium Liiga: 08.04 14:30 @Laagri Kunstmurustaadion Harju JK Laagri- JK Narva Trans TV: Soccernet TV

Premium Liiga: 09.04 14:30 @Sportland Arena Nõmme Kalju- Paide Linnameeskond TV: ETV2

Naiste A-koondis: 11.04 19:00 @Sportland Arena Eesti- Ukraina 

Tipneri Karikavõistlused: 12.04 19:00 @Narva Kalev- Fama Staadion JK Narva Trans- Paide Linnameeskond TV: SoccernetTV

Naiste Meistriliiga: 14.04 19:00 @Saku kunstmuruväljak Saku Sporting- Tallinna FC Flora TV: SoccernetTV



Korvpall: 


FIBA Europe Cup poolfinaal: 29.03 19:30 @Tondiraba Jäähall BC Kalev/Cramo- Cholet Basket TV: Inspira, Delfi TV

PAF Liiga play-off: 28.03 19:00 @Rapla Sadolini Spordihoone Avis Utilitas Rapla- Riia VEF TV: Inspira, Delfi TV

PAF Liiga play-off: 01.04 17:00 @Forus Viimsi Spordikeskus KK Viimsi/Sportland- BC Prometey TV: Delfi TV

FIBA Europe Cup poolfinaal: 05.04 20:00 @Cholet Cholet Basket- BC Kalev/Cramo TV: Inspira, Delfi TV

PAF Liiga Final Four: 07.04- 08.04 @Unibet Arena TV: Inspira, Delfi TV


Võrkpall:


Eesti MV pronksiseeria: 01.04 17:00 @Võru Spordihall Võru Barrus- Pärnu VK 

Lisamängud vajadusel: 06.04 19:00 @Pärnu ja 09.04 15:00 @Võru 


Eesti MV finaalseeria: 29.04 19:00 @TalTech Spordihoone Selver/TalTech- BIGBANK TARTU

02.04 17:00 @Tartu Ülikooli Spordihoone BIGBANK Tartu- Selver/TalTech

05.04:19:00 @TalTech Spordihoone Selver/TalTech- BIGBANK Tartu 

Lisamängud vajadusel: 09.04 17:00 @Tartu, 12.04 19:00 @Tallinn ja 15.04 17:00 @Tartu



BLOGI OODATUIM TEEMA: PODCAST!

No nii, see aeg on käes, oleme jõudnud oma järjega sinna maale, et aeg on rääkida tulevasest podcastist, mida hakkan oma hea sõbra Kerritiga tegema. Me hakkame tegema siis podcasti, kus tahame rääkida oma väga heade sõprade ja ka kindlasti mõne teise inimestega eelkõige spordist, elust, tervisejuttu ja niisama naljakat tühja loba. Lisaks tahame ka iga oma podcasti külalist kostitada mõne mänguga või teadmiste testiga, mis peaks lisama vürtsi juurde. Podcast läheb ülesse Spotify keskkonda,  plaanime iga kahe nädala tagant postitada umbes 1-1,5h episoodi, meil on väga huvitavad külalised hetkel välja valitud, kellega plaanime juttu teha, hetke nimekiri on paigas vähemalt 15 episoodi jaoks. Esialgu muidugi ainult audio versioonid, video peale mõtleme siis, kui asi tõsiselt on käima läinud. Ülejäänud detaile ja palju muud räägime juba esimeses podcastis, mis tuleb välja loodetavasti aprilli alguses. 

Aga täna avaldame esmakordselt ka podcasti nime ja logo, siin samas blogis, kuid kindlasti sama päeva jooksul tekib ka podcasti Instagrami leht @platsiltpingile, mida kindlasti tasub jälgima hakata, sest sinna tuleb kogu operatiivne info episoodide ja muu kohta.  Üks tore seiklus hakkab, ma olen valmis, see matk saab olema päris huvitav ning vaatame, mis sellest välja tuleb. Blogiga ei juhtu mitte midagi, sest see on minu isiklik asi ning seda jätkan ka edaspidi, nüüd ongi lisateema, millest uutes blogides rääkida. Aga see hetk on käes, teie ees on PINGILT PLATSILE podcast oma logoga. Esimene episood Spotifys APRILLIS!

-Logo autor: Gert Kääramees(P.S mina)

No nii, kui sissejuhatuses kirjutasin, et tuleb lühem kui varem, siis ega väga aru ei saanud, et oleks kuidagi lühem blogi täna tulnud. Eks igaüks vaatab, kuidas ise tahab. Aga sellised suured ja huvitavad uudised täna, mina proovin rohkem puhata, et olla uute huvitavate juttude ning peagi ka helis podcasti näol teie ees tagasi. 

Kollase Särgi Jutud #17 episood kõigi eelduste kohaselt tuleb jälle kolme nädala pärast 15.aprillil!

Olge tublid, nautige kevadet ja jääge podcasti ootele!

KUI Tahad näha, millega tegelen väljaspool blogi, siis hakka mind jälgima sotsiaalmeedias:
Instagram: @gert.kaaramees
Pingilt Platsile podcast Instagramis: @pingiltplatsile
Laagri hirm Instagramis: @duracell.the.rabbit
Facebook: Gert Kääramees
Snapchat: gert.kaaramees
BeReal: gert.laagrist
E-mail: gert.kaaramees@mail.ee

#töökäib #kollasesärgijutud
G.K



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kollase Särgi Jutud #17: Uskumatud nädalad! ; podcasteri elu

Kollase Särgi Jutud #8: mis toimus?; ref life: hooaja lõpp; TOP10 on tagasi; iga asi saab ükskord läbi; sport!; Jalka MMi ENNUSTUSMÄNG!